POLITIK

Hatósági mulasztások a Gyöngyösön éhen halt gyerek ügyében

Döbbenetes ügyben hirdetett ítéletet az Egri Törvényszék tegnap: J. Médeát azzal vádolták, hogy halálra éheztette másfél éves kislányát.
  • Szerző: Ripost

A feltűnően sápadt és csontsovány asszony mellett ott ült férje, K. Gusztáv, aki társtettesként vett részt az emberölésben – mindketten súlyos fegyházbüntetést kaptak elsőfokon.

A két vádlott ránézésre teljesen hétköznapi szülőnek tűnik, az ember nem gondolná róluk, hogy nem gondoskodtak megfelelően a gyermekükről. Az anyát azzal vádolták, hogy nem táplálta megfelelően a másfél éves kislányát, Kiarát. Férje, K. Gusztáv társtettes a bíróság szerint.

Az anya tudatosan nem táplálta a kislányt, és mindenkinek hazudott

Az anyánál, akinél kizárták az elmebetegséget, ugyanakkor Münchausen-szindrómát állapítottak meg: mindenkinek hazudott. Õ a vád szerint tudatosan nem táplálta a kislányt, viszont környezetével és talán a férjével is sikeresen elhitette, hogy a gyermek számos szervi baja mellett egy ritka, zsírfelszívódási zavarban szenved. Mindezt rendkívül manipulatív és meggyőző módon tudta előadni, bizonyítéknak pedig elég volt ránézni az aggasztóan sovány kislányra.

Megfürdették a halott gyereket

A kislány 2016. május 12-én, reggel nyolc órakor, büfiztetés közben lett rosszul, majd meghalt. Az anya azt mondta, pánikba esett, sokkot kapott ezért csak egy órával később ébresztette fel az apát. A két szülő azonban ahelyett, hogy azonnal hívta volna a mentőket, megfürdette, felöltöztette a halott gyereket. A nővére is elbúcsúzhatott az elhunyt húgától. A mentőket csak délután értesítették. A boncolás megállapította, hogy a kislánynak nem volt szervi baja: éhen halt...

J. Médea az utolsó szó jogán a következőket mondta: „Az ellenünk felhozott vádakat nem tartom megalapozottnak...

Mondott a nő egyéb megdöbbentő dolgokat is, amiket csütörtöki  %% napilapban közlünk, miután utánajártunk annak is, hogyan történhetett meg mindez, hogyhogy nem lépett közbe a védőnő, a gyerekorvos, a gyámhivatal?

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?