KÜLFÖLD

Hatalmasat bukhat az előrehozott brit választásokon a baloldal

A két legnagyobb jobboldali tömörülés ugyanis nem indítja egymásra a jelöltjeit a december 12-ére kiírt előrehozott parlamenti választásokon.

A Nigel Farage vezete Brexit Párt nem indít jelölteket a december 12-ei választásokon azokban a választókerületekben, amelyeket a kormányzó brit Konzervatív Párt a 2017-ben tartott parlamenti választáson megnyert – írja a Guardian.

Farage a Brexit párt kampánynyitó nagygyűlésén közölte, hogy a konzervatívok által két éve megszerzett 317 választókörzetben a Brexit Párt nem állít jelöltet, indul viszont a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt által 2017-ben elnyert összes választókerületben.

A Brexit Párt vezetője úgy fogalmazott, hogy „nem nagyon„ szereti a Konzervatív Pártot, de akar adni „egy fél esélyt” Boris Johnson miniszterelnöknek arra, hogy megakadályozza az újabb népszavazás kiírását a brit EU-tagságról. Farage ezzel arra utalt, hogy kormányra kerülése esetén a Munkáspárt új megállapodást akar elérni az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről, és ezt az egyezményt népszavazásra terjesztené, a bennmaradás lehetőségét is felkínálva a választóknak.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?