Létrehozva: 2021.09.27.

Hatalmas szócsata a Parlamentben

Egyértelműen megkezdődött a választási kampány, még ha hivatalosan ezt még nem is mondták ki. A parlamenti viták azonban már ezt bizonyítják.

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke hétfőn, az Országgyűlésben tartott napirend előtti felszólalásában kijelentette: Németországból üzenete érkezett Orbán Viktornak. A baloldali politikus szerint az európai politika változásainak Magyarországon is nagy jelentősége van. Hozzátette: a szociáldemokrata gondolat él és fejlődik. – Az SPD győzelme azt mutatja: a választók értékelik az emberközpontúságot – vélte a politikus, aki szerint Orbán Viktor és a Fidesz felett eljárt az idő. Továbbá Tóth Bertalan szerint az előválasztási sátrak előtt hömpölygő sorok is azt mutatják, hogy a világnak nincs szüksége „illiberális” politikusokra. A szocialista pártvezető véleménye, hogy az MSZP és a Párbeszéd szövetsége a jövő programját kínálja. – A világ és benne Európa ebbe az irányba tart, és erre a balra kanyarodó vonatra Magyarország is fel fog szállni – közölte Tóth. Válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az államtitkára rögzítette:
Magyarország mindig akkor járt jól, amikor a magyar emberek szabadon elmondhatták, hogy ki legyen a miniszterelnök. Miért külföldről várja, hogy beleszóljanak a magyar politikába?

Hozzátette: – A baloldal minden külföldi kérést kiszolgálna, amennyiben hatalomra kerülne. Láthattuk, hogy amikor a baloldal kormányzott, akkor milliárdosokat juttatott hatalomba Magyarországon, miközben elvettek egy havi bért és egy havi nyugdíjat. Ez az a baloldali program, amit vissza akarnak hozni? –vonta kérdőre Tóth Bertalant az államtitkár.
– Tizenkét százalékos munkanélküliséget eredményezett a balliberális kormányok tevékenysége. Emellett az IMF-hitellel eladósították az országot, csődközeli helyzetbe juttatták az önkormányzatokat, devizahitelekbe kergették az embereket, a családoktól elvették a támogatásokat. Ezenfelül megemelték az áfát 2006-ban, valamint ingatlanadót vezettek be, kórházakat zártak be, de még sokáig lehetne folytatni a sort a négyes metróval vagy az őszödi beszéddel

– emlékeztetett Rétvári, hozzátéve: – Ebből nem kérünk.
– Jó hírek a tisztességes embereknek, rossz hírek Orbánnak és bandájának – nyitotta napirend előtti felszólalását az Országgyűlésben Tordai Bence. A Párbeszéd képviselője szerint ezek közé tartozik az előválasztás „hatalmas sikere”, ahol a választók maguk döntenek arról, hogy kik képviseljék őket. – Ez a demokrácia ünnepe, amivel a Fidesz és Orbán nem tud mit kezdeni – mondta. Tordai üdvözölte, hogy Csányi Sándor a közelmúltban Karácsony Gergellyel fotózkodott, aki ezzel szerinte beállt a főpolgármester mögé. További jó hírnek nevezte, hogy Németországban a szociáldemokraták, Grazban pedig a kommunisták nyertek. – Önöknek politikai érelemben nincs többé holnap, Karácsony Gergellyel jövőre legyőzzük a Fideszt – mondta Tordai Bence. Válaszában a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára addig egyetértett az elhangozottakkal, hogy az a demokrácia lényege, ha az emberek kifejezik az akaratukat. – Önök mégis sportot űztek a rendkívül nagy sikerű nemzeti konzultációk és népszavazások negligálásából, eljelentéktelenítéséből – tette hozzá Orbán Balázs. Szerinte a baloldal demokráciafelfogását jól tükrözi Gyurcsány Ferenc hétvégi esete, aki vöröslő fejjel azt ordibálta egy állampolgárnak, hogy „fogja be a száját”. – Ha önöknek olyan fontos a demokrácia, akkor miért nem határolódnak el ettől? – kérdezte. Orbán Balázs hangsúlyozta:
Gyurcsány Ferenc ma is pontosan ugyanaz az ember, aki tizenöt éve volt, aki lovasrohamot vezényelt a magyarokra, kilövette a szemüket, utána pedig kitüntette a bűnösöket.

– Ma ugyanaz történik, mint tizenöt éve. Gyurcsány Ferenc ugyanúgy a baloldal vezére, és ugyanúgy el akarja hallgattatni azokat az embereket, akik másként gondolkodnak – jelentette ki. Csányi Sándorral kapcsolatban az államtitkár emlékeztetett: őt mint az MLSZ elnökét, így a stadionépítések felelősét a baloldal eddig börtönbe akarta záratni. – Grazban nyertek a kommunisták? Gratulálok, képviselő úr. Azt gondoltam, hogy ha én felállok a parlamentben, és azt mondom, hogy ön egy kommunista, akkor ön ezt kikéri magának, de nem, ön megelőzött engem, felállt, és azt mondta, hogy én egy büszke kommunista vagyok, az elvtársaim pedig Grazban nyertek – mondta Orbán Balázs, emlékeztetve arra, hogy ezen eszme nevében százmilliókat öltek meg és vetettek börtönbe. Az államtitkár úgy összegzett: kétfajta baloldali politikus létezik, az egyik, aki semmire, illetve a másik, aki bármire képes.
– Az egyik Karácsony Gergely, a másik Gyurcsány Ferenc. Az ő visszatérésüket kell megakadályoznunk nekünk, magyaroknak

– jelentette ki Orbán Balázs.
– Ez az ország mindig akkor fejlődött, amikor olyanok vezették, akik képesek voltak áldozatot hozni, azonban önök nem ilyenek – közölte Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Parlamentben a napirend előtti felszólalásában. Hozzátéve: el akarják venni a magyar emberek jövőjét, az egészségét, lehallgatják a telefonjukat és beavatkoznak a magánéletükbe. A baloldali politikus szerint Európa szegényházává tették Magyarországot. Kőkemény elszámoltatás lesz – üzente Jakab, aki a többi baloldali politikushoz szólva kifejtette: akarat kell ehhez, nem pedig brüsszeli engedély. Továbbá a Jobbik vezetője úgy véli, hogy az új kormány támogatni fogja az embereket a célok elérésben, és az ország felzárkózik a Nyugathoz bérekben és nyugdíjakban. – Véget kell vetni az elmúlt harminc évnek, de mindezt nem lehet harminc nap alatt rendbe hozni, ám ha jó a cél és egyszerre tudjuk képviselni a melósok, a nyugdíjasok és a fiatalok érdekeit, akkor megteremthetjük a szabadságot és a jólétet. Nemcsak kormányt fogunk váltani, hanem rendszert is – vélekedett a Gyurcsány Ferenccel összefogó politikus. Dömötör Csaba a válaszában kiemelte: az ózdi jelölt esete megmutatja, mennyire vehető komolyan a Jobbik. Továbbá az államtitkár elmondta, hogy
amennyiben Jakab Péter egy picit is fontosnak tartaná a magyarokat, akkor nem fogott volna össze az országvesztőkkel.

A kormánypárti politikus emlékeztetett, hogy a baloldal válságkezelése hétszázalékos zsugorodást hozott az országnak, most viszont egy ugyanilyen mértékű gazdasági növekedésre van kilátás. Továbbá Dömötör hangsúlyozta, hogy a jelenlegi kormány csökkentette a munkanélküliséget és bevezette a 25 év alattiak szja-mentességét.
– Önre epizódszerepet osztottak a baloldalon, mivel egyetlen hangot nem adott, amikor mások arról beszéltek a balliberális miniszterelnök-jelöltek vitáján, hogy emelnék a társasági adót

– rögzítette Dömötör, hozzátéve: akkor miért nem tiltakozik, amikor magasabb jövedelemadó-kulcsot akarnak a baloldalon? – Amennyiben ezeket megvalósítja a baloldal, akkor sokkal alacsonyabb lenne a bér, ám azért nem tiltakozik, mert nincs rá lehetősége – húzta alá az államtitkár, aki szerint Jakab Péter önként odaadta a Jobbikot azoknak, akik ellen a párt létre jött.
Ön hosszú utat tett meg a Jobbikkal, mivel nemrég még azt követelte, hogy Gyurcsány Ferencet tiltsák ki Miskolcról, most viszont a helyi DK-s jelöltet támogatja az előválasztáson. Ezzel ráléptek egy útra, ahonnan már nem lehet visszafordulni

– hangsúlyozta a politikus.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

metropol.hu

„Gáborékat hagyd békén! Neki is jár a boldogság” – Tóth Gabi válaszolt a provokálónak

vg.hu

Valami súlyos történik az ukrán elnöki hivatalban: Zelenszkij kirúgta az egyik legfontosabb emberét

ripost.hu

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Mindenki csak találgat: döbbenetes dolgot fedeztek fel a Google Maps-en

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Súlyos betegségéről beszélt a gyönyörű magyar műsorvezető: „Alig állok a lábamon és mindenem fáj”

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút

POLITIK

Az oroszok újra Herszont támadják

POLITIK

A brit légierő hat vadászgépe Romániába érkezett

POLITIK

Mit mond a szakember Magyar Péter ügyéről?