POLITIK

Hasba döfte a szomszédja Erikát: Ezek a véres támadás részletei

Miután egy 10 centi mély, 15 centi hosszú sebet ejtett Glancsák Erikán a szomszédja, a férfit 48 órán belül elengedték a rendőrségi őrizetből! Most vádat emeltek ellene.
  • Szerző: BDF

Többórás életmentő műtétet hajtottak végre az édesanyán, akire még 2018 december 22-én támadt rá a szomszédja ikerházuk kertjében. A férfi hasba döfte Erikát, 15 centiméteres vágást ejtve rajta. Az ügyben csak most emeltek vádat!

Fotó: Police.hu

„Egy ikerházban laktunk, ő a családjával megvette az emeletet, mi pedig a párommal és a gyerekekkel béreltük az alsó szintet” – kezdte a Blikknek Erika.

„Valamiért ő az első perctől el akart üldözni minket. Volt, hogy egész éjjel ütötte a padlót, máskor egy éles tárggyal megkarcolta a kocsimat. Egy ideig tűrtünk, aztán próbáltunk többször is beszélni vele, hogy hagyja abba a hadjáratot. Utólag visszagondolva ez csak olaj volt a tűzre” – sírta el magát az emlékektől a nő.

A támadás napján Erika éppen az ünnepekre készült, sütött-főzött egész nap.

„Szerencsére a gyerekek nem voltak otthon, amikor ez a szörnyeteg – mert más szót nem tudok használni rá – az életemre tört. Egész nap direkt hangoskodott, estére elfogyott a türelmem, és elhatároztam, beszélek vele. A kertben összetalálkoztunk, elkezdtem mondani a magamét, erre ő hasba döfött. Első pillanatban fel sem fogtam igazán, mi történt, fújtam egyet a gázspray-ből, ami nálam volt, majd hazarohantam. A hasamból ömlött a vér, a beleim kifordultak, gyakorlatilag a kezemben tartottam azokat. A kórházban ötórás műtéten estem át, s még az is kétséges volt, megmaradok-e. Végső gyógyulásról azonban soha nem beszélhetünk, tavaly nyáron is újra megoperáltak, mert a nyaralás közepén bélelzáródásom lett. Világéletemben sportoltam, edzőként dolgoztam, de a támadás miatt erről örökre lemondhatok” – mondta elkeseredetten Erika, aki csak akkor érezné magát biztonságban, ha a támadója hosszú évekre börtönbe kerülne.

Az ügyben most életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat.

„Egy ilyen támadás, amióta világ a világ, emberölési kísérletnek számít. Egyszerűen nem értem, miért nem ez áll a vádiratban. Teljesen egyértelmű, hogy a férfi védencem életére tört, és nem rajta állt, hogy Erika túlélte a szúrást” – vélekedett a nő ügyvédje, dr. Lichy József.

Úgy tudni, a támadó azzal védekezett, hogy a nő támadta meg őt, és ő csak egy műanyagdarabbal védekezett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?