HARCÉL

Váratlan fordulat az isztambuli terrortámadás ügyében!

Három orosz állampolgárt vettek őrizetbe szerdán a törökországi Antalyában a keddi isztambuli merénylettel összefüggésben.

Alekszandr Tolsztopjatyenko, Oroszország antalyai főkonzulja az orosz hírügynökségnek nyilatkozva megerősítette a hírt, miszerint három férfit vettek őrizetbe szerdán Törökországban, de az őrizetbe vétel okának tisztázása még folyamatban van.

A helyi ügynökségek szerint viszont a három orosz állampolgárt azzal gyanúsítják, hogy

az Iszlám Állam terrorszervezettel állnak kapcsolatban,

így közük lehet a keddi isztambuli merénylethez is.

Török hírügynökségi jelentések szerint a terrorelhárítók ütöttek rajta szerdán az Iszlám Állam feltételezett fegyveresein, ekkor vették őrizetbe az oroszokat, akik a gyanú szerint kapcsolatot tartottak a konfliktusövezetekben harcoló dzsihadistákkal, és logisztikai támogatást nyújtottak a terrorszervezetnek. A Dogan jelentése szerint a hatóságok dokumentumokat és adathordozókat is lefoglaltak.

Ahogy a %% is beszámolt róla, kedden öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az Isztambul történelmi belvárosában található Sultanahmet téren. A támadásért  Törökország

az Iszlám Államot tette felelőssé.

A hivatalos adatok szerint a robbantásban tíz ember, kilenc német és egy perui állampolgár meghalt, tizenöten pedig megsebesültek. Később kiderült, hogy a támadó, Nabil Fadli 1988-ban született Szaúd-Arábiában. Csak nemrég érkezett Törökországba, de már be is bizonyosodott róla, hogy az Iszlám Állam képzett harcosa.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?