HARCÉL

V4NA: Roma felzárkóztatás helyett migránstámogatás

Az Európai Parlament (EP) baloldali és liberális elitje csak szavakban támogatja a romák felzárkóztatását és a bevándorlók integrációját, valójában érdemben egyikért sem tesz semmit.
  • Szerző: ripost

Roma  integrációról, migrációról és Soros György által támogatott civil szervezetek hálózatáról is beszélt Járóka Lívia, az EP alelnöke – írja a V4NA hírügynökség.

„Az uniós vezetés régóta hátráltatja a romastratégia következetes megvalósítását,

már 2011-ben jeleztem, hogy az Európai Bizottság nem támogatta azt a hét pontot, amelyek garantálhatták volna, hogy a tagállamok és Brüsszel valóban teljesítse a vállalásokat.”

Járóka Lívia felidézte az EP-képviselők 97 százaléka által megszavazott sarokpontokat: a romaintegrációs programok monitorozását (pénzügyi és szakmai ellenőrzését), a reális célszámok vállalását, valamint a tagállamok strukturális változtatásait, amelyek az akadályok elhárításához szükségesek.  

„Hiába küzdöttünk, hogy a garanciák is bekerüljenek a szövegbe, nem terjesztették be az Európai Tanácsnak. Abban az időszakban sokan megkerestek, hogy ne harcoljak ezért. Voltak, akik álszent módon azzal érveltek, hogy az ellenőrzés sértő, mert ezzel azt sugallanánk, hogy a romák lopnak, azért akarjuk ellenőrizni őket.

A romák mögé bújva akadályozták, hogy az integrációs bizniszben ismert NGO-kat ellenőrizhessük, hogy a pénzek tényleg eljutnak-e a romákhoz.”

Járóka Lívia beszélt Soros György és más gazdasági szereplők befolyásáról is, amelyek komoly üzletet látnak a migránsok integrációs programjaiban, ezért luxus-NGO-k hálózatát hozták létre Európában. Ezeknek a civil szervezeteknek a célja, hogy minél több uniós támogatást bezsebeljenek.

Az EP alelnöke arra is rámutatott, hogy a tömeges bevándorlás lehetetlenné teszi a roma felzárkózás uniós támogatását.

„Láttam, ahogy pénzeket csoportosítanak át a romastratégiától a menekültek integrációjára, majd azt rosszul használják fel.”

„Azok, akik a tömeges bevándorlást támogatják, nemcsak a romák és szegények felzárkóztatása iránt érdektelenek, hanem a menekültek integrációját sem veszik komolyan. Óriási pénzek mennek erre a területre, de a felhasználásuk módja és sikeressége már senkit sem érdekel” – szögezte le Járóka Lívia.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezek a legjobb ünnepi főételek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?