HARCÉL

V4NA: Orbán Viktor halálát kívánja a CEU professzora

Kovács M. Mária, a Soros-egyetem történész-professzora a magyar miniszterelnök washingtoni látogatása kapcsán Orbán Viktor halálára utaló bejegyzést tett közzé a Facebookon - tette közzé a V4NA hírügynökség.
  • Szerző: V4NA

Kovács M. Mária megdöbbentő módon felidézte a lengyel miniszterelnök Lech Kaczynski, 9 évvel ezelőtti tragédiáját, amikor 95 utastársával egyetemben Szmolenszk közelében szörnyet halt.

A CEU professzornője ezt írta a közösségi oldalon, egyértelműen Orbán Viktorra utalva: „Ha Kaczynski olyan ügyesen le tudott zuhanni...”

Partnerei azonnal csatlakoztak a minősíthetetlen kívánsághoz, egymásra licitálva eljutottak odáig, hogy akár egy „öngyilkoló pilóta” is teljesíthetné ezt a feladatot.

Később a Klubrádió neves szerkesztője, Göczey Zsuzsa is csatlakozott a szánalmasan gusztustalan kórushoz, azon kezdve „poénkodni”, hogy Orbán Viktorból csak egy van. Ellentétben Kaczynskival, akinek politikai örökébe az ikertestvére lépett.

Kovács M. Mária a CEU egyik „arca”, a Soros-egyetem vezető történészprofesszora. Kétes politikai hírnévre akkor tett szert, amikor 2017 nyarán társaival együtt mondvacsinált ürügyek felsorakoztatásával sikertelenül próbálta meggyőzni Izrael miniszterelnökét Benjamin Netanjahut, hogy Magyarország antiszemita ország.

A Soros-egyetem professzornője egyébként korábban a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoknak (Open Society Foundations) is dolgozott.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?