HARCÉL

Ujhelyi nem kertelt: az MSZP le akarja bontatni a kerítést. videó

Ujhelyi István, az MSZP kampányfőnöke hétfőn Sopronban tartott sajtótájékoztatót, amelyen mindenkit arra biztatott, hogy az EP-választásokon rájuk szavazzanak, s azt is elárulta, hogy miért.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Ujhelyi Istvánt a videó tanúsága szerint  kifejezetten megígérte, ha győz az MSZP le fogják bontatni a magyar határkerítést.

Nem ő az első szocialista politikus, aki szót emel a déli határzár ellen. 2015-ben, amikor a magyar kormány elrendelte, hogy a magyar-szerb határon épüljön határvédelmi kerítés,  a szocialisták azonnal élesen ellenezték az intézkedést.

A Mandiner a mostani videó apropóján összeállított egy listát a kerítést ellenző szocialista politikusok megszólalásaiból.

Tóbiás József (2015. június 17.): „Az MSZP elutasítja a magyar-szerb határon felállítandó 175 kilométer hosszú, négyméteres kerítés felállítását, mert nem tartja jó eszköznek a menekültkérdés megoldására.”

Kunhalmi Ágnes (2015. július 14.): „Soha nem gondoltuk volna, hogy a Trianonban rajzolt magyar határra épp Orbán Viktor építtet majd kerítést politikai haszonszerzés érdekében. Aki falat épít, az magára marad odabent és magányosan tűnik el.”

Tóth Bertalan (2015. augusztus 18.): „Az illegális határzár csak egy nagyon drága politikai cirkusz kelléke, amellyel a kormány tehetetlenségét akarják leplezni, a számlát viszont a magyar emberekkel fizettetik meg.”

Tóbiás József (2015. augusztus 31.): „Hagyják abba a kerítés építését! Nem érdekel, ki mennyit keresett vele!”

Botka László, Szeged szocialista polgármestere pedig még 2017-ben nyilatkozta azt a Reutersnek, hogy lebontaná a magyar-szerb határon a bevándorlás feltartóztatására emelt kerítést, ha működne az Európai Unió határvédelmi ellenőrzése, és a közel-keleti helyzet megnyugodna.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókusztekercs: ezentúl csak így készítem!
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?