HARCÉL

Törölte a patkányozós videót Ujhelyi István

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője és EP-kampányfőnöke kedd délelőtti Facebook-posztjában bejelentette, pártja levette a gyûlöletkeltő patkányirtós videót a közösségi oldaláról.

A sorozatos patkányozás miatt többen is élesen bírálták az MSZP-t. Még Tamás Gáspár Miklós balliberális filozófus is lemondásra szólította fel Bangónét. A Nézőpont intézet friss felmérése szerint pedig

az MSZP képviselőnőjének kijelentését az összes megkérdezett 78 százaléka elítéli. Köztük az ellenzékiek kétharmada is.

Talán ezektől sem független, hogy az MSZP ma meghátrált, és váratlanul törölte a patkányirtós videóját.

"A válaszvideónk, a figyelemfelhívó üzenetünk elérte célját és célzottjait, a mai nappal le is vettük az oldalainkról" - ezt írta a közösségi oldalon Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője és EP-kampányfőnöke, miután leszögezte, hogy kampányfőnöknek lenni nem könnyű feladat.

Írásának nagy részében saját magát mentegette, többek között olyanokat írva, hogy nem abból a fából faragták, amelyik meghajlik vagy megroppan a teher alatt, ugyanakkor - saját bevallása szerint - békeszerető és békességet hirdető embernek tartja magát.

Az ellentmondásokkal bővelkedő írásban Ujhelyi egyrészről kijelentette, hogy az MSZP nem hagyja magát, másrészről - félmondattal később - arról írt, hogy meghallotta és megértette közösségük "véleményformálóinak féltő szavait is". Gondolatmenete az előzőekből következően oda futott ki, hogy kampányfőnökként úgy döntött, leveszi a patkányirtós videót.

Ezzel tehát az MSZP beismerte, hogy vállalhatatlan volt Bangóné Borbély Ildikó patkányozása és az azt követő gyűlöletkeltő reakciójuk.

Az MSZP meghátrálásának az is oka lehet, hogy Frans Timmermans, az európai szocialista pártcsalád csúcsjelöltje komoly kritikát fogalmazott meg a szocialisták patkányozásával kapcsolatban. Tegnap délután az Európai Bizottság szocialista alelnöke egy vitán úgy fogalmazott, olyan Európáról álmodik, ahol a politikusok nem patkányozzák le egymást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?