HARCÉL

Tizenhat éve szó se volt bevándorlók idetelepítéséről

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint tizenhat éve, amikor a magyarok döntöttek az európai uniós csatlakozásról, szó se volt arról, hogy bevándorlókat akarnak "idetelepíteni".
  • Szerző: RIPOST

Dömötör Csaba a Facebook-oldalára feltöltött pénteki videóban felidézte: tizenhat évvel ezelőtt ezen a napon, népszavazáson döntött úgy az ország, hogy az Európai Unió tagja szeretne lenni.
    "A magyarok közel 84 százaléka döntött a belépés mellett. Ez a döntés mindenkit kötelez, az uniós tagság nemzeti érdek" - jelentette ki.
 

 

  Úgy folytatta: a tagság támogatottsága Magyarországon az egyik legmagasabb az EU-ban, de ez csak akkor tartható fenn, ha őszintén beszélnek a problémás ügyekről is.
    Elkötelezett tag az ország, de ez nem jelent szótlansági fogadalmat - fűzte hozzá.
    Az államtitkár hangsúlyozta: annak idején egy szó sem volt arról, hogy "megpróbálnak jogokat elvenni tőlünk" és bevándorlókat akarnak idetelepíteni.
    Úgy fogalmazott: "szeretjük Európát, benne Magyarországot", de jelentős irányváltásra van szükség.
    Brüsszelben vissza kell venni a "birodalmi tempóból" - mondta Dömötör Csaba -, és ezt szerinte május 26-án, az európai parlamenti választáson lehet "kikényszeríteni".

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A zserbó, amivel a nagyit is lepipálod
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?