HARCÉL

Terroristákat segíthet az ENSZ politikája

Ha az ENSZ nem adja fel jelenlegi, teljesen elfogult migrációpárti álláspontját, akkor rendkívül komoly veszélyt hozhat Európára a következő hónapokban - mondta Szijjártó Péter hétfőn Genfben, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésén, valamint az ENSZ Leszerelési Értekezletén.
  • Szerző: MTI

A külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon elmondta: felszólalásaiban kifejtette, hogy az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista terrorszervezetet a korábban általa elfoglalt területek 98 százalékáról ki tudta szorítani az ellene létrejött globális koalíció, amelyhez Magyarország is csatlakozott. Ez azonban nem jelenti az Iszlám Állam végét.

A terrorszervezet teljesen új stratégiára tért át, amelynek egyik legfontosabb eleme, hogy

megpróbálja visszaküldeni a korábban hozzá csatlakozott zsoldos terroristákat azokba az országokba, ahonnan érkeztek.

Mintegy ötezren harcoltak az IÁ oldalán olyanok, akik EU-tagállamok polgárai, és ők most megkezdték a visszatérési kísérleteket. Erre enged következtetni az a tény is, hogy

az utóbbi hetekben mind Boszniában, mind Macedóniában többször is elfogtak IÁ-hoz tartozó személyeket.

Az is világosan látszik, hogy a zsoldos terroristák visszatérésének útvonala a Nyugat-Balkánon át vezet, ezért rendkívül fontos, hogy a nyugat-balkáni és a közép-európai országok továbbra is minden erejükkel megvédjék a határaikat. Ha ez nem így történik, akkor megnyílhat az út a zsoldos terroristák visszatérése előtt.

Szijjártó Péter felszólalásaiban mindkét fórumon nyomatékkal hangsúlyozta, hogy

az ENSZ-nek haladéktalanul fel kellene hagynia a migrációt támogató álláspontjával, mert ettől kezdve minden egyes újabb migránshullám meg fogja könnyíteni a zsoldos terroristák visszatérését Európába.

A miniszter felszólította az ENSZ-t, hogy változtasson migrációs álláspontján.

„Mostantól, aki a migrációt támogatja és újabb migrációs hullámok elindulásához járul hozzá, az gyakorlatilag elképesztő veszélyt hoz Európára a zsoldos terroristák meginduló visszatérési kísérletei miatt”

– jelentette ki Szijjártó Péter.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?