HARCÉL

Tagadják, hogy a Viking Sigyn kapitánya okozott balesetet Hollandiában

Miután felröppent a hír, hogy a Margit hídnál történt tragédiában részt vevő Viking Sigyn kapitánya korábban már okozott egy balesetet egy hasonló méretû hajóval, a Viking Cruises hajózási vállalat szóvivője nyilatkozott az esetről.
  • Szerző: Ripost

Csütörtökön a Fővárosi Főügyészség közölte, hogy az Eurojust magyar nemzeti tagján keresztül beszerzett információ szerint Hollandiában is gyanúsítottként vonták felelősségre az Viking Sigyn kapitányát, Jurij C.-t, mert a Viking Idunnal ő hajtott egy tankerhajónak.

A hírek szerint amikor a terneuzeni zsilipbe kanyarodott a Viking Idun, többszöri rádiós figyelmeztetés ellenére sem vette figyelembe a tankerhajót és egyenesen nekikanyarodott, ezzel veszélybe sodorva a fedélzeten utazó 171 utasát.

A Viking  Cruises szóvivője a Reuters hírügynökséggel a következőket közölte: "Meg tudjuk erősíteni, hogy a Viking Sigyn kapitánya április 1-jén a Viking Idun fedélzetén volt, de az incidens idején nem ő volt a hajó kapitánya. A hajót egy másik kapitány irányította" – mondta a szóvivő, de több részletet nem árult el, arra hivatkozva, hogy mindkét ügyben vizsgálat folyik.

Korábban a Viking River Cruises elnöke azt ígérte, a cég a legteljesebb mértékben együttműködik a magyar hatóságokkal, minden rendelkezésére álló eszközzel segíti a vizsgálatot.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsók titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?