HARCÉL

Szorul a hurok a magyar szcientológusok körül

Indulhat a büntetőeljárás a szcientológusok ellen. Súlyos adatvédelmi visszaélések, titkosszolgálati módszerek, hangszigetelt vallatószobák a Váci úti székházban.
  • Szerző: Ripost

A %% információi szerint rövidesen megindulhat a büntetőeljárás több magyar szcientológus, sőt maga az egyház ellen is, törvénytelen adatgyűjtés, megfigyelés, engedélyköteles, a személyiség legbelsőbb titkaiba beleavatkozni tudó műszerek tiltott használata miatt. Úgy tudni, hogy hangszigetelt speciális vallatószobákban faggatták a behálózott „híveket”, akikről aztán törvénytelen módon terjedelmes aktákban, fájlokban minden információt összegyűjtöttek és megőriztek.

A felsorolt bűncselekmények miatt sokéves börtönbüntetést is kiszabhatnak a magyar bíróságok…

Világszerte folyik a küzdelem ellenük

Hiába bújnak újabb és újabb ravaszul álcázott egyesületek, hazug kábítószer-elvonó vagy emberi jogi kérdésekkel foglalkozó álcázott szervezetek mögé, a legtöbb ország már átlát a szitán. Magyarországon is körlevelekben figyelmeztetik már azokat az iskolákat, amelyek gyanútlanul beengedik a magukat drogellenes mozgalomnak álcázó szcientológusokat, a Drogmaraton nevű „fedőszervezetet”.

Európa-szerte folyik a harc az egyértelműen destruktív szekta kiszorításért. Párizsban például a büntetőbíróság bűnszövetkezetben elkövetett csalásért ítélte el őket. Pszichológiai nyomást gyakoroltak a behálózott emberekre, tiltott módon használtak lelki nyomásgyakorlásra alkalmas műszaki eszközöket, vagyonszerzés céljából. Hat szcientológust tizennyolc hónaptól két évig terjedő börtönbüntetésre ítéltek csalásért, illetve gyógyszerészet illegális gyakorlásáért. Korábban a francia szcientológusok vezetőjét illegális adatkezelésért és a magánélet megsértéséért ítélték el jogerősen.

Arról, hogy milyen hangszigetelt szcientológus vallatószobák működnek a Váci úton, a keddi napilapban olvashat,

mint ahogy arról is, hogy az Adatvédelmi Hatóság tavaly decemberben miért szállta meg két alkalommal is a magyar szcientológusok törvénytelenül használt óriási Váci úti székházát.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?