HARCÉL

Színt vallott a Jobbik, le akarják bontani a határkerítést

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese szombati évadnyitó beszédével felsorakozott a migránstámogató balliberális pártok mögé.
  • Szerző: F.G.

Gyöngyösi Márton a Jobbik elnökhelyettese szombati évadnyitó beszédében arról beszélt, pártja nem támogatja, hogy a májusi európai parlamenti választást követően a magyar határzár mintájára újabb kerítések legyenek a kontinensen. Az Origo idézi a párt második emberének szavait, mely szerint „ha Orbán Viktor és szövetségesei diadalmaskodnak pár hónap múlva, akkor drótakadályokkal szabdalt, egymás ellen ágáló közösségeknek az Európáját láthatjuk”.

Ilyen gondolatokat eddig csak a hazai balliberális pártok hangoztattak, úgy látszik, a Jobbik fel kíván hozzájuk zárkózni. Nem ez volt azonban az első alkalom, hogy a Jobbik nyíltan nekiment a migrációt megállító magyar határzárnak. „A kerítés az egy hatalmas bukás, azt gondolom, a kormány bevándorláspolitikájának a bukása történt meg. A kerítés még föl sem épült, nyilvánvalóvá vált, hogy alkalmatlan Magyarország megvédésére” – ezt Vona Gábor mondta Röszkén az Echo TV riporterének még 2015 augusztusában.

És ezeket olvastad már?