HARCÉL

Szijjártó Péter: A luxemburgi külügyminiszter súlyosan hungarofóbiás

A magyar külügyminiszter rövid Facebook-bejegyzésben reagált az európai törpeállam külügyminiszterének a Die Presse hasábjain megjelent interjújára.
  • Szerző: Ripost

Az osztrák lapban Jean Asselborn többek között ezt mondta: „Orbán Viktor pontosan azt csinálja, amit korábban a török elnök, úgyhogy Magyarország már nem demokrácia, lásd a legújabb bizonyítékot, mármint hogy olyan törvényt hagy jóvá, amelynek értelmében börtön fenyeget, ha valaki bírálni merészeli a vírus miatt hozott intézkedéseket.

Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Szijjártó Páter nem tartotta érdemesnek, hogy bővebben kifejtse a luxemburgi politikus hamis állításainak cáfolatát, helyette mindössze ezt a rövid bejegyzést tette közzé:

”Lassan hat éve vagyunk kollégák Jean Asselbornnal, és ez az idő több mint elég volt ahhoz, hogy megállapítsam: a luxemburgi külügyminiszter súlyos hungarofóbiától szenved.
Mivel azonban nem ő dönti el sem azt, hogy ki kormányoz Magyarországon, sem pedig azt, hogy kinek lehet szavazati joga az Európai Unióban, megszólalásának tartalmát nyugodtan nevezhetjük érdektelennek.

 

És ezeket olvastad már?