HARCÉL

Semjén: Timmermans vállalná, hogy mi vértanúk legyünk

Az a politika, amit napjainkban a brüsszeli bürokraták képviselnek a migráció ügyében: inkorrekt, törvénytelen és antidemokratikus - jelentette ki Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes.
  • Szerző: MTI

A politikus a Századvég Alapítvány Európa választ címmel kedden Budapesten rendezett konferenciáján minősítette inkorrektnek, törvénytelennek és antidemokratikusnak az unió migránspárti politikáját.

Inkorrekt, mert

amikor az illegális migránsokat "meghívták" Európába, minket elfelejtettek megkérdezni, s most, hogy itt a baj,

"szét akarják lőcsölni", ezt hívják kötelező betelepítési kvótának.

Azt is inkorrektnek tartotta, hogy az Európába érkezők közül azokat, akiknek van szakmája a nyugati államok megtartanák, míg akiknek nincs, azokat Magyarországra, Lengyelországra,Csehországra, Szlovákiára, Horvátországra, Romániára "lőcsölnék". A kibocsátó országokkal szemben sem korrekt az eljárás - magyarázta -, hozzátéve: ha mindenki eljön ki fogja például Szíriát, Irakot újjáépíteni.

Törvénytelen a brüsszeli bürokraták viselkedése, hiszen

arra biztattak mindenkit, hogy be lehet jönni, át lehet lépni a törvényeken, a határokon.

Ezzel szemben Magyarország betartotta mind a dublini, mind a schengeni szerződéseket.

Semjén Zsolt abszurdnak nevezte, hogy ezek után minket vádolnak törvénytelenséggel.

Antidemokratikus pedig azért, mert

az európai polgárokat nem kérdezték meg arról, akarnak-e kevert népességű, bevándorló országgá válni.

Magyarországon a kormány nemzeti konzultációt, népszavazást tartott, és a magyar nép azt válaszolta: nem akar bevándorló országgá válni.

A KDNP elnöke kiemelte: az életben vannak visszacsinálható "dolgok", a migráció azonban nem ilyen, az nem hozható helyre. Ha egyszer kevert népességű ország leszünk, akkor a leszármazottaink is ilyen országban fognak majd élni. Hozzáfűzte:  nem akarják megmondani a nyugati országoknak, kivel éljenek együtt, de az kérésük, hogy ők se akarják megmondani nekünk.

Semjén Zsolt előadásában arról is beszélt,

józan ésszel nem vitatható, hogy a migráció és különösen az illegális migráció nemcsak a terrorizmus, de a bűnözés kockázatát is radikálisan megemeli.

Ki vállalja ezt a kockázatot? - tette fel a kérdést. "Frans Timmermans annyira jó ember, hogy vállalja annak kockázatát, hogy mi vértanúk legyünk".

Kiemelte: az országok vezetőinek elsődleges feladata a saját államuk megvédése, és ezen túlmenően helyben segíteni azokon, akiken a szegénység, háborús állapotok miatt segíteni kell.

Európának a keresztény civilizációra és a nemzetek sokszínűségére, a nemzeti létre kell épülnie. Akik a keresztény civilizációt tagadják meg, Európa lényegét tagadják meg - tette hozzá Semjén Zsolt.
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?