HARCÉL

Sátánisták miatt tiltották be az imát!

Hosszú vita után az amerikai Phoenixben a városi tanács ülései többé nem kezdődhetnek közös imával, ugyanis a Sátán templomának hívei is imádkozni akartak urukhoz! Ez azt jelentené, hogy megidézik a Sátánt!
  • Szerző: M. Elek

A Sátán templomának hívei – a vallásszabadság  alkotmányban rögzített jogával élve – a keresztény társaikhoz hasonlóan szintén imádkozni szerettek volna Sal Di Ciccio városának tanácsülései előtt. Ezt viszont nem igazán nézték jó szemmel a keresztény városatyák.

A dologból végül hatalmas vita támadt, amit úgy sikerült orvosolni, hogy megszavaztatták a város tanácsának tagjait, hogy maradjon-e a közös ima, vagy inkább néma csendben töltsenek 1 percet. A szavazás igen szoros volt, egyetlen szavazat döntötte el. Így az ima elmarad ezentúl. A tanács a gyakorlatilag betiltotta azt! - írta a washingtonpost.com.

A sátánizmus Amerikában már évekkel ezelőtt kilépett a föld alatti szekták titkos világából, és igyekszik magát mint bevett vallást elfogadtatni,  nyilvános templomokat nyitnak, sőt, a vallásszabadság nevében, sátánista hittankönyveket adnak ki, és adnak az iskolások kezébe. Hitvallásukban az áll, hogy céljuk a “jóindulat és empátia felkeltése az emberekben”, és hogy  “tiszteljük második szabadságát,  még akkor is, ha minket ez zavar”.

Lucien Greaves, a Sátán Templomának vezetője, a Washington Postnak azt nyilatkozta, hogy “számunkra a Sátán az örök harcot jelképezi a zsarnokság és az önkényuralom ellen.” Greaves komolyan tiltakozik az ellen, hogy vallását “szektának”, különösen pedig “gyűlöletre uszító csoportnak” tekintsék.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?