Létrehozva: 2015.08.06.

Pengékkel megerősített kerítés fékezheti az illegális bevándorlókat

Gõzerõvel építik a mûszaki határzárat a magyar-szerb határon. A munkában nemcsak a honvédség katonái, hanem közfoglalkoztatottak is részt vesznek.

Jelenleg 13 munkacsoportban 364 katona és 112 közfoglalkoztatott dolgozik a magyar-szerb határon a kerítés építésén, írja az MTI. A déli határon az eredeti ütemtervnek és az új, augusztus 31-i határidőnek megfelelően végzik a munkát.  Szerdán már elkezdték a gyors telepítésű drótakadály kifeszítését a magyar-szerb határon, az Ásotthalom-Királyhalom határátkelő közelében.

Az előző napokban a határvonaltól 2-3 méterre levert acélkarókra vezetődrótot erősítettek, majd ezen átfűzve feszítették ki a pengékkel ellátott dróthengereket. A honvédség állományából mintegy 900-an vesznek majd részt a határzár megépítésében, a közfoglalkoztatottak keretszáma pedig 350.

A kerítésépítés költsége 9,5-10 milliárd forint körül várható. A hivatalos adatok szerint egyébként idén (kedd estig) 107 ezer 678 illegális migráns lépte át a magyar határt. Péntektől vasárnapig pedig majdnem 4 ezer 500 határsértés történt.

Ideiglenes menekültszállások két település közelében

A Baranya megyei Martonfára és a zalai Sormásra tervezett ideiglenes befogadóállomásokon a magyar állam egyenként ezer ember befogadására alkalmas átmeneti szállást hoz létre. Ezek működésére addig van szükség, amíg azt a körülmények indokolják. Mindkét szállást lakott területen kívül alakítják ki, a kormány így garantálja a települések biztonságát.
 

Mivel a két ideiglenes befogadóállomás nem a települések, hanem az állam területén létesül, az állam ezzel az intézkedéssel saját döntési jogkörében járt el.

 

Tranzitterületek a fővárosban

A migránsok által önkéntesen igénybe vehető, úgynevezett tranzitterületeket alakítanak ki Budapesten, ezeken a főváros biztosítja a legalapvetőbb közegészségügyi és higiénés feltételeket. Ilyen területet alakítanak ki a Keleti pályaudvarnál, a Baross téri aluljáróban, valamint a Nyugati és a Déli pályaudvarhoz kapcsolódó közterületeken.

A főváros a három tranzitterületen vízvételi lehetőséget, zuhany- és WC-használatot biztosít. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az igénybe vett területeken - fokozott fertőtlenítés alkalmazása mellett - gyakoribb takarítást és szemetesedény-ürítést, -elszállítást szervez.

A Budapesti Közlekedési Zrt. pedig két buszt biztosít, amely a pályaudvarok között jár majd. Ezzel párhuzamosan nem tanácsolják a menetrend szerinti, közösségi közlekedési járatok használatát a migránsok számára. Jegy nélküli utazás esetén a jegyellenőrök és a munkájukat támogató közterület-felügyelők az érvényes szabályozás szerint járnak el.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Együtt töltötte az estét A Nagy Ő és a Házasság első látásra két legmegosztóbb szereplője

origo.hu

A HVG által megszerzett rendőri jelentés drámaian részletezi, Magyar Péter hogyan kínozta Varga Juditot

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

hirtv.hu

Nem állnak ki Varga Judit mellett + videó

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-