HARCÉL

Párizsi merényletek: Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe

Újabb embert tartóztattak le a 2015 novemberében Párizsban elkövetett terrortámadásokkal összefüggésben Belgiumban, aki a gyanú szerint fegyverekkel, köztük Kalasnyikov gépkarabélyokkal látta el a hét helyszínen, 130 ember halálát okozó támadásokat végrehajtó dzsihadistákat.
  • Szerző: RIPOST

A Brüsszelben élő, de a belga dzsihadisták egyik fellegvárának tartott kelet-belgiumi Verviers-ből származó Mohamed E-t közvetlenül karácsony előtt fogták el. A gyanúsítottat terrorista csoportban való részvétellel, tiltott fegyverkereskedelemmel, fegyvertartással vádolják, valamint azzal, hogy közvetlen felelőssége van a 2015 novemberében Párizsban elkövetett terrortámadásokban.

Mint közölték, Mohamed E. közvetlen kapcsolatban lehetett azzal a Mohamed Bakkalival, akit a terrortámadások után néhány héttel vettek őrizetbe annak vádjával, hogy logisztikai támogatást nyújtott a párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjének, Salah Abdeslamnak, valamint segítséget nyújtott a terroristáknak abban, hogy a fegyvereket Franciaországba szállította.

Õ volt az is, aki hamis iratokat használva több lakást bérelt, amelyek rejtekhelyül szolgáltak a későbbi elkövetőknek.

Ahogy a %RIPOST% is beszámolt róla, 2015. november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, ezekben 130 ember vesztette életét.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?