HARCÉL

Ostobaságok a New York Times-ban

Az elmúlt nyolc évben már megszokott módon újra szánalmas ostobaságokat harsog a New York Times Magyarországgal és a miniszterelnökkel kapcsolatban - mondta a Magyar Időknek Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára, az amerikai napilapban megjelentekről.

A New York Times (NYT) karácsonyi cikke szélsőjobboldali ikonnak nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt, aki a demokratikus intézmények lebontásához adott útmutatást más országoknak, például Lengyelországnak.

Az írásban egy amerikai egyetemi oktató azt hangoztatta: az „Orbán-rezsim” abban különbözik a fasizmustól, hogy itt nincs Gestapo, és az állam feletti ellenőrzés kevésbé az erőszakról szól. A kontroll azonban így is teljes. Szerinte nincs demokrácia Magyarországon, mert nem tartják tiszteletben az igazságot.

A cikk szerint a kormány csendben megváltoztatta a külföldi egyetemek – köztük a CEU – magyarországi működését szabályozó törvényt. Úgy vélik, valójában a tudományos szabadság elleni támadást állította be technikai döntésnek a kabinet.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?