HARCÉL

Örök szégyenbélyeg Gyurcsányon az őszödi beszéd

Éppen 13 évvel ezelőtt, 2006. szeptember 17.-én került nyilvánosságra Gyurcsány Ferenc Őszödön, zárt körben elmondott botrányos beszéde. Botrányos volt a stílus is, de még inkább az, amiről szólt. Emlékszünk: „Hazudtunk reggel, éjjel meg este” – vallotta be Gyurcsány.
  • Szerző: itgy

Az Őszödön elmondott beszédben vallotta be Gyurcsány, hogy az előző kormányzati ciklusban nem csináltak semmit, hogy trükkök százaival hitették el, hogy a gazdasági helyzet jó. Hogy száguld a Pannon Puma.

Idézzünk az elhangzottakból:

„Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elk..tuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni (...) Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz„.

Már önmagában a fenti néhány mondat is elegendő a világ bármelyik demokratikus államában, hogy egy tisztességes miniszterelnök azonnal lemondjon, Gyurcsánynak azonban ez eszébe sem jutott. Ehelyett lebukása után nem sokkal már ”igazságbeszédnek„ nevezte mondandóját és úgy tett, mintha a beszédet nyilvánosságra szánta volna.

Nem felejthető, hogy a Kossuth Rádióban elhangzott beszédrészletek tiltakozáshullámot váltottak ki, folyamatosan tüntettek a Kossuth téren, egészen október 23.-ig. Akkor a rendőrség (vélhetőleg nem saját ötlettől vezérelve, hanem parancsra) brutális rohamot intézett a tiltakozók ellen, nem kímélve öregeket, kismamákat, gyerekeket sem. Szemeket lőttek ki, olimpikonokat rugdaltak a földön, városszerte hajtóvadászatot rendeztek a feltételezett demonstrálók ellen. Ártatlanokat vertek véresre, hurcoltak börtönbe.

Ezt a soha le nem mosható bélyeget is viselnie kell Gyurcsánynak, az őszödi beszéd gyalázatával együtt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?