Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2019.09.27.

Orbán Viktor: Sunyi baloldali oldalvágás a Trócsányi elleni akció

Orbán Viktor a hagyományos pénteki rádiós nyilatkozatában az európai politika változásairól, a migrációs szándékokról és a Trócsányi Lászlóval szembeni balliberális fellépésről is beszélt.

A miniszterelnök először az uniós bizottsági döntés magyarázatával szolgált.

Mint az már ismert, az Európai Parlament jogi bizottsága 11:9 arányban összeférhetetlennek minősítette Trócsányi László tevékenységét (ügyvédi irodája van, ahol azonban politikusi működése idejére szünetelteti tevékenységét) az uniós biztosi pozícióval, ezért nem javasolják a magyar jelölt meghallgatását.

Orbán Viktor kifejtette, hogy Trócsányi a lehető legalkalmasabb jelölt, akinek azonban a balliberális uniós képviselők szemében van egy nagy hibája, az, hogy segített kidolgozni a magyar határok jogi védelmét, az illegális migránsok határainkon kívül tartását. Ugyanakkor, mert ezzel mégsem támadhatják a jelöltet, „sunyi oldalvágással” a jogi bizottságra bízták a piszkos munkát. A bizottságban többségben vannak a bal-liberálisok, ezért sikerült 11:9 arányban negatív döntést hozniuk.

A miniszterelnök a hogyan tovább kérdésére elárulta, hogy már beszélt Ursula von der Leyen elnök asszonnyal és abban állapodtak meg, hogy megvárják a jogi bizottság írásos véleményét, hiszen politikai alapon lehet döntést hozni, ezt azonban nem mindig lehet jogi érvekkel alátámasztani. A leírtak után ismét konzultálnak és döntenek a további lépésekről.

„Van a zsebemben második, harmadik és negyedik megoldás” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy egy már lezárt dossziét (a biztosjelöltek dossziéját) miért nyithatta meg újra a jogi bizottság, a miniszterelnök azt válaszolta, hogy ennek egyértelmű oka, hogy a bevándorláspárti és az azt ellenző erők, vagyis a jobb- és a baloldal között éles harc dúl, amiben a baloldal minden fegyvert bevet, de – ahogy Orbán Viktor fogalmazott – „mi sem most jöttünk le a falvédőről„.

Olaszországi látogatásáról szólva Orbán Viktor jelezte, hogy csak azért mondott igent a meghívásra, mert ott volt az olasz miniszterelnök is. Ellenkező esetben az a vád érhette volna, hogy beavatkozik egy másik ország politikai csatáiba.Meghívóiról ezt mondta:

„Olasz hazafiak voltak, a mi fajtánk, otthon éreztem magam, ez régi, 2004-2005-ös polgári körös rendezvényre hasonlított„.

Annak a ténynek, hogy a közönség kifütyülte Giuseppe Conte miniszterelnököt, míg a magyar kormányfő nagy tapsot kapott, nem tulajdonít nagy jelentőséget Orbán Viktor, mondván, hogy ilyenek az olaszok, érzelmeiket látványosan fejezik ki. Ugyanakkor az olasz kormányváltást nem fogadjuk nagy örömmel, mert ideiglenesen elveszítettünk egy erős szövetségest.

Elmondta, hogy választás nélkül alakították át a római kormányt, Matteo Salvini egykori belügyminiszter volt a biztonság garanciája és őt eltávolították.

Ha baloldali kormány alakul, akkor rögtön megkezdődik a migránsok beengedése és az adóemelés – emelte ki.

Conte miniszterelnök Magyarországnak, a magyar miniszterelnöknek címzett szemrehányására, hogy hazánk nem segít Olaszországnak, Orbán Viktor úgy reagált, hogy kétféle segítséget is felajánlottunk. Részben az olasz határok védelmében, részben az illegális migránsok visszaszállításában működhetnénk közre. Az azonban lehetetlen, hogy hazánk támogassa a bevándorlást, és az is biztos, hogy semmiféle elosztási mechanizmust nem fogadunk el.

Történelmi harcnak nevezte a miniszterelnök a bal- és jobboldal, vagyis a migrációt támogató és azt elutasító oldal között. A baloldal terve egyértelmű: abban a reményben árasztanák el Európát migránsokkal, hogy ezzel szavazókat szereznek. Ha azonban sikerül a tervük, Európa sorsa végleg eldől, nem marad esély arra, hogy keresztény elveket valló pártok valaha is kormányozhatnának. Egy muzulmán soha nem szavazna keresztény pártokra.

Karácsony Gergely nyilvánosságra került hangfelvételét a miniszterelnök úgy kommentálta, hogy „már sajnálja a baloldali főpolgármester-jelöltet, akik láthatóan csetlik-botlik„. Reméli a kormányfő, hogy az emberek alkalmas embereket választanak majd az önkormányzati választáson.

A vasárnapi Fidesz kongresszusról annyit árult el Orbán Viktor, hogy természetesen az önkormányzati választásokkal kiemelten fog foglalkozni. Szerinte az önkormányzati választás szempontjából nagyon fontos Budapest.

Kontinensünk közeljövőjéről megjegyezte, hogy egész Európa nagy átalakuláson megy keresztül, ami harccal jár, és emiatt nehéz időszak áll előttünk.

„Ugyanakkor Magyarországon mindenki tud dolgozni, aki akar, a kormány pedig segít a munkahelykeresésben, most jóval könnyebb tisztességes munkából élni, mint ezelőtt 9 évvel”.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

mindmegette.hu

Innen tudod, ha túl sok kávét iszol: a szervezeted jelez

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

vg.hu

Alba Aréna: megnyílt Magyarország legújabb sportarénája – fotók

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra

POLITIK

A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot

POLITIK

Honvédelmi miniszter: Nincs NATO a nemzeti haderők nélkül

POLITIK

Az oltásellenesség mindannyiunk biztonságát veszélyezteti