HARCÉL

Orbán Viktor a Jobbik és a Gyurcsány-párti képviselőt is leoltotta

Több képviselői kérdésre is válaszolt Orbán Viktor az Országgyûlésben az azonnali kérdések órájában. A Jobbik és a DK is kérdezett, a választ nem tették zsebre.
  • Szerző: RIPOST

Orbán Viktortól elsőként Jakab Péter, a Jobbik leendő frakcióvezetője azt kérdezte, hol rontotta el?

Az Origó tudósítása szerint a miniszterelnök válaszában közölte, Jakab Péter lett a Jobbik harmadik frakcióvezetője az elmúlt kilenc évben. "Ha jól értem, amit mondott, akkor önök harcolni akarnak ellenünk. Önök nem velünk harcolnak, hanem a saját választóikkal. Ma a Jobbik a leggyengébb ellenzéki párt, még az MSZP is jobban szerepelt"  – mondta a kormányfő.

Megértem, hogy csalódottak és idegesek, és ezért engem hibáztatnak. Nem lehet, hogy az önök készülékében van a hiba? – tette fel a kérdést a miniszterelnök.

Jakab válaszában közölte, hogy másfél millióan akarják elhagyni az országot, a választási rendszer és a médiahelyzet miatt nyerik meg a választást, az embereket meg egy szatyor tésztával „kenyerezik le”.

Ön egy olyan párt nevében szólal fel, amely törpepárttá vált, és összeállt korábbi fő ellenfelével, az MSZP-vel és a DK-val. A Fidesz 53 százalékot kapott. Ön engem arra a lovagra emlékeztetett, aki úgy folytatja a harcot, hogy kezét-lábát vesztette. Nem kellene inkább pihenniük? – tette fel a kérdést Orbán Viktor.

Gréczy Zsolt, a Gyurcsány-párt képviselője arról kérdezte a kormányfőt, hogy miért árulta el 1989 örökségét.

Orbán Viktor válaszában közölte, a kommunizmus elleni küzdelem erkölcsi kötelesség. Az 1956-os Intézet a Veritásnál jó helyen lesz, emiatt ne aggódjon – tette hozzá.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem esik jól neki, hogy aktuálpolitikai vita zajlik Nagy Imre körül, de Gréczy egy olyan pártban ül, amelynek az elnöke lovasrohamot vezényelt a magyar állampolgárok ellen, és bevallotta, hogy hazudik éjjel és nappal. Egy olyan pártban ül, amelynek elnöke tönkretette az országot, és magyart magyar ellen uszított – mondta a kormányfő.

 

És ezeket olvastad már?