Létrehozva: 2021.05.19.

Családi háborúkat okoz az oltásellenesség – 8 személyes sztori

Újabb és újabb törésvonalak bontakoznak ki oltakozók és nem oltakozók között. De mi van, ha a párok vagy családtagok feszülnek egymásnak késhegyig menő vitákban?

Forrnak az indulatok a Facebook-csoportokban és a való életben is. A legmegdöbbentőbb hozzászólásokból a Metropol napilap munkatársai gyűjtöttek össze egy csokorra valót. Alább egy kis ízelítő a családi oltakozási csatákból, melyeket leginkább az ostoba facebookos oltásellenes és vírustagadó elméletek gerjesztenek.

Fotó: Pixabay.com

Azóta nem vagyunk együtt

F. Béla: „Hetekkel ezelőtt megismerkedtem egy lánnyal, akkor még nem volt a barátnőm. Mivel már ki sem lehet kerülni a „pandémia”, vagy az „oltás” témát, mondta nekem, hogy megy oltatni, de én megpróbáltam lebeszélni, ami sikerült is. Ellenben, másnap jelezte, hogy beoltatta magát, mert, mint kiderült, rátelefonáltak, hogy mehet! Ezek után már nem volt őszinte a mosolyom, és megbeszéltük, hogy a második oltást már nem adatja be magának. Utóbb kiderült, mégis beadatta. Azóta már nem vagyunk együtt”

Csak azért is!

K. Tamás: „Sajnos a 15 fős család 90%-a szinte teljesen oltásellenes, inkább hisznek a negatív történeteknek, mint a számoknak és a tényeknek. Miután megtudták, hogy regisztráltam az AstraZeneca oltásra, óriási hadakozás indult ellenem, miszerint vérrög fog képződni, szövődmények léphetnek fel, de az i-re a pontot az tette fel, amikor az egyik unokatestvérem közölte, hogy neki az egyik ismerősének az ismerősének a valakije megkapta az oltást és… meghalt! Itt lenémítottam a telefonomat, és elmentem beoltatni magam. Aztán elmeséltem nekik, hogy mivel járt, nincs baj, jól vagyok. Azóta még hatan regisztráltak és oltatták be magukat a családból.”

A gyereket soha!

H. Julianna: „A férjem beoltatta magát, én nem. Hát a zsírszalonnát sem eszem meg, pedig ő igen. Erről teljesen mást gondolunk és még sok mindenről. Nem az a lényeg, hogy ugyanazt tegyük mindig, hanem fogadjuk el, hogy a másik önálló lény, saját döntésekkel. Amíg ez kölcsönös, addig működik (nálunk). Abban egyetértünk, hogy a gyereket soha nem olthatják be, és nekem ez számít.”

Idén még nem láttam az édesanyámat, mert nem akar oltást

A. László: „Nálunk nem családi háborút, hanem szomorúságot hozott a járvány. A 66 éves édesanyám nem hajlandó beoltatni magát, mert mindenféle összeesküvés-elméletet olvas a Facebookon – de így nem is lehet őt meglátogatni, mert a járványtól meg fél. Most egyedül éldegél, szinte egész napra bezárva magát, csak boltba megy ki, és tavaly nyár óta nem látta az unokáit. Már a tavalyi családi karácsonyt is kihagytuk, és idén még nem láttuk élőben… Ha megkérdezzük, mi a terve, azt mondja, semmi, majd csak elmúlik a járvány…”

Anyós parkolópályán

T. Tímea: „Őszinte leszek, mi itt Angliában egy éve átestünk a víruson. Anyósom beoltatta magát, két unokája van, egy kanadai és egy angol. Azt mondta, addig nem jön látogatni bennünket, amíg be nem oltatjuk magunkat. Akkor viszont nem látod őket többet... részemről ennyi!”

Zsarolják a fiatalokat

O. Irén: „Az egész családom oltatlan. De csak azt hittem! Tegnap a lányom szobájában véletlenül egy papírt találtam a szőnyegen, kiesve a táskából, és ezen a papíron oltás beadása szerepelt! Teljesen kiborultam! Ezt tették a fiatalokkal! Belekényszerítették őket a vakcina beadásába a rohadt, kib***tt védettségi igazolvány miatt! 20 éves! Most is ennek a hatása alatt vagyok! Felháborítónak tartom, hogy így zsarolják azokat, akik nem akartak oltakozni!”

Csipet ültetnek belénk

S. Viktor: „Több családi vita alakult ki nálunk az oltás miatt. Édesanyám a leginkább oltásellenes, pedig több, kisebb alapbetegséggel küzd. Sajnos sok kattintásvadász oldalt követ, ahol olyan valótlan híreket terjesztenek a vakcinákról, amiktől megijedt. A környezetében sokan hiszik, hogy csipet ültetnek belénk az oltásokkal vagy más, káros anyagokat juttatnak a szervezetünkbe. Édesapámnak is több furcsa teóriája van, de leginkább a keleti vakcináktól tart. A testvéreimmel mind az öten túl vagyunk az első oltáson, én Modernát, a húgaim Pfizert, az öcséim Sinopharmot kaptak. Senki se tapasztalt mellékhatást, egyedül nekem volt úgynevezett Moderna-karom: kipirosodott és egy-két napig gyengébbnek éreztem magam. Remélem, hogy jó példát tudtunk mutatni a szüleinknek, és hamarosan ők is oltakoznak.”

Inkább a focin veszünk össze

B. Éva: „Az én párom tegnap oltotta be magát, de én biztos nem fogom. Elfogadjuk egymás döntését. Ezen nem vitatkozunk. Inkább a La Liga- meccsen vitatkozunk. Ő Real Madrid-szurkoló, én pedig Barca.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

magyarnemzet.hu

Világháború következik? Putyin megosztotta Oroszország terveit

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben – Egyedül Ukrajna nem ítélte el az oroszországi vérengzést

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

travelo.hu

Áprilistól ismét közvetlenül repülhetünk Budapestről ebbe az egzotikus fővárosba

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-