HARCÉL

Novák Katalin: Magyarország nem hajlandó önként átadni Európát

Erős felhatalmazást kaptak a kormánypártok a magyar választóktól az európai parlamenti választáson - közölte Novák Katalin, a Fidesz alelnöke az M1 aktuális csatornán.
  • Szerző: ripost

Novák Katalin azt mondta, ezzel a felhatalmazással még határozottabban tudnak kiállni Európában a keresztény kultúra, a bevándolásellenes álláspont és a családtámogatások mellett.

Az, hogy a kormánypártok magasabb részvételi arány mellett nagyobb támogatottságot kaptak, azt jelzi Brüsszelnek, hogy

a magyar emberek hisznek Európában, és határozott véleményük van arról, milyen irányba kell a kontinensnek haladnia.

A Fidesz-KDNP képviselői - akik szavai szerint egyenként és csapatként is alkalmasak az érdekek képviseletére - ezeket szeretnék képviselni az Európai Parlamentben.

Szerinte több országban - például az Egyesült Királyságban - elgondolkodásra okot adó eredmények születtek. A Fidesz alelnöke reméli, hogy az európai vezetők meghallják az állampolgárok üzenetét.

A magyar kormány üzenete az volt, hogy Európa az önfeladás útjára lép-e és átadja-e a kontinenst - mondta, kiemelve,

Magyarország nem hajlandó önként átadni Európát.

A vasárnapi választást a magyar baloldal kudarcaként értékelt.

Novák Katalin a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, a jövő szempontjából meghatározó, hogyan kezeli Európa a demográfiai problémákat és fent tudja-e tartani a keresztény értékeket, valamint, hogy gazdaságilag versenyképes tud-e maradni a globális kihívások mellett.

Az EP-választás kérdése volt az is, hogy a nemzetállamok szövetségén alapuló Európa vagy a föderális, nemzetek feletti Európa építése legyen a cél.

A Fidesz szerint a nemzetek feletti Európa nem hoz hasznot az európai embereknek, az erős nemzetállamok együttműködése viszont garantálja a szuverenitást.

Hozzátette, a választásokon több európai országban is inkább a szuverén nemzetállamok eszméjét képviselő politikai erők győztek vagy erősödtek meg.    
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?