HARCÉL

Nem változik a bevándorláspolitika, a kormány nem enged a zsarolásnak

Semmilyen európai parlamenti diktátum és vádirat nem tudja a magyar kormányt arra késztetni, hogy bevándorláspolitikáján változtasson - jelentette ki Gulyás Gergely szerdán az Országgyûlésben a Sargentini-jelentésről szóló vitában.
  • Szerző: F.G.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlésben a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és a Magyarországgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitájában közölte: semmilyen európai parlamenti diktátum és vádirat nem tudja a magyar kormányt arra késztetni, hogy bevándorláspolitikáján változtasson.

Egy bevándorláspárti jelentésről van szó, amelynek az a kizárólagos célja, hogy a magyar kormány bevándorlással szemben tanúsított ellenállását megtörje, a magyar kormányt elítélje azért, mert védi Európa határait – mondta.

Gulyás Gergely rögzítette: a lisszaboni szerződés szerint minden tagállamnak joga van ahhoz, hogy a bevándorlás kérdésében szabadon állást foglaljon. Aki ezt a jelentést megszavazta – köztük magyar képviselők is -, ezt a jogát Magyarországnak elvitatja – mutatott rá.

Kizártnak minősítette, hogy az EU 28 tagállama közös álláspontra jusson a bevándorlás ügyében.

A kormány támogatja, hogy az Országgyűlés egy nagyon erős üzenetet küldjön a Sargentini-jelentés elfogadóinak arról, hogy Magyarországtól nem vehetik el a döntés jogát az életünket leginkább meghatározó kérdésekben – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és a Magyarországgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló határozati javaslat vitájában szerdán a Parlamentben.

Dömötör Csaba a Sargentini-jelentést „gyatra minőségű ideológiai vádiratnak” nevezte, amely valójában a „legdurvább támadás Magyarország önrendelkezése ellen”, mert azt vitatja, hogy alapvető kérdésekben, mindenek előtt a bevándorlás ügyében, magunk hozzunk döntéseket.

Kijelentette: azok az ellenzéki képviselők, akik az országot támadják, „nyugodtan megmondhatják külföldi szövetségeiknek”, hogy a kormány készen áll a politikai küzdelemre, nem fog engedni a zsarolásnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?