HARCÉL

Nem hiszed el, hol lesz az új nyócker

Új városrészben vernek tanyát a hetedik és nyolcadik kerületből kiszoruló drogosok, prostituáltak és kéregetők. Bejártuk azokat a helyeket, ahová jobb, ha tisztességes ember be sem teszi a lábát.
  • Szerző: PZs

A hírhedt „nyócker” lassan átköltözik a külső városrészekbe, Kőbánya és Zugló irányába szorul ki.

VIII. kerület, Práter utca

A józsefvárosi utca Corvin negyed felé eső vége már tele van új építésű házakkal, de a másik, Kőbánya felé eső végén még mindig régi, lepusztult önkormányzati vagy, szükséglakások vannak. A lakók arra panaszkodnak, hogy kerülgetniük kell a fetrengő részegeket, drogosokat. Akkor van nyugalom, amikor a rendőrség razziát tart, és elviteti a lumpeneket, de hamarosan visszaszivárognak.

VIII. kerület, Diószegi Sámuel utca külső része

Az utca Kőbányához közelebb eső részére az ember már nappal sem megy szívesen. Egy ideje rendőrségi konténer és kamerák vigyázzák a rendet, de gyakori látvány a hiányosan öltözött nő, a kétes kinézetű férfi és az önkívületben lévő ember.

X. kerület, Hős utca

Még mindig bármikor beszerezhető varázsdohány, hiába a hetek óta tartó rendőrségi járőrözés. Néhány dílert már lekapcsoltak a hírhedt 15/A és B épületből, de még mindig találtunk földön fetrengő drogost. Nem is csoda, néhány száz forintért hozzájutnak a vegyszerekkel kevert dohányhoz, amiről legtöbbször nem is tudják, mi van benne, a lényeg, hogy üssön. Az épületek köré nemrég az önkormányzat betonfalat és kerítést húzott, de ez nem sok változást hozott.

X. kerület, Bihari utca

Kísérteties a hasonlóság a Hős utca két tömbjével, főleg, miután oda is építettek kerítést és betonterelőket. Az önkormányzat tulajdonában lévő épületet ugyan felújították, így kívülről nézve nem tűnik fel semmi, de ha néhány órát itt töltünk, rögtön feltűnik, hogy gyanúsan sokan mászkálnak ki-be a kapukon. A belső udvaron pedig drogosok által használt eszközöket találunk. A környéken élők azt mondják, ugyanolyan alakok járnak itt, mint a Hős utcában.

X. és XIV. kerület, Örs Vezér tere

Egyre szemetesebb a tér, az aluljáró, és egyre több a hajléktalan, a kéregető. Az utóbbi időben az átlagosnál is több az incidens a környéken. A járókelők úgy vélik, itt jelennek meg rendszeresen azok, akiket a belsőbb kerületekből kiszorítanak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?