HARCÉL

Meglepő új módszer a randidrogok ellen

Három középiskolás lány találmányának köszönhetően biztonságba kerülhetnek a megerőszakolástól félő nők és lányok: az észrevehetetlen randidrogokat azelőtt ki lehet szúrni az italban, hogy innánk belőle.
  • Szerző: Ripost

Itt a megoldás: három amerikai középiskolás lány kifejlesztette azt a speciális szívószálat, ami kimutatja a drogot az italokban! Carolina Baigorri, Victoria Roca és Susana Cappello szívószála elszíneződik, ha a pohárban kábítószer van.

A nők és a lányos szülők rettegnek, mert gyakran előfordul, hogy a szórakozóhelyeken veszélyes szereket kevernek idegenek a nők italába, majd kirabolják vagy megerőszakolják az elkábult áldozatokat.

A folyékony ecstasyként is ismert GINA például színtelen, szagtalan és íztelen, vagyis nemcsak alkoholban, hanem kávéban, üdítőben vagy vízben is észrevehetetlen. Eddig a legmegbízhatóbb védekezés az volt, hogy a gyorséttermi poharakhoz hasonló, zárható tetejű pohárból ivott a szórakozni vágyó. Mivel a mellékhelyiségbe nem mindenki viszi ki a poharát, és a pultosok is tehetnek drogot az italba, az sem hátrány, ha egy droggyorsteszttel fogyasztás előtt leellenőrizzük a pohár tartalmát – de ki indul ilyennel bulizni?

Még a tesztelik a találmány megbízhatóságát. A lányok a tömeggyártás elindításához hamarosan a közösséghez fordulnak anyagi támogatásért. - Reménykedünk, hogy a szívószál csökkenteni fogja a veszélyes helyzetek számát – mondta Baigorri.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?