HARCÉL

Megint nagyot hazudott Karácsony, „eltűnt” 600 millió

Elképesztő hazugságspirálba került a teljesen alkalmatlan Karácsony Gergely Zugló pénzügyi helyzetével kapcsolatban. A főpolgármester-jelölt két napja még azt állította, hogy 1,3 milliárd forint van a kerület számláján, míg múlt szombaton még két milliárd forint volt. Hová tűnhetett el hirtelen 600 millió forint? -teszi fel a kérdést a Magyar Nemzet.
  • Szerző: Ripost

Karácsony Gergely állításával szemben nem félmilliárdos hiánnyal, hanem több mint kétmilliárd forintos többlettel vehette át a zuglói önkormányzat vezetését – reagált a baloldal főpolgármester-jelöltjének állítására Rozgonyi Zoltán, a kormánypártok XIV. kerületi polgármester-jelöltje.

karácsony gergely

A jelenlegi alpolgármester azt is kiemelte: a korábbi baloldali városvezetések által felhalmozott, csaknem nyolcmilliárdos adósságot az Orbán-kormány fizette ki, így adósság sem volt 2014 őszén.

– Akkoriban az önkormányzatnak 800 milliós tartalék folyószámlahitel-lehetősége volt, ezt Karácsony emeltette fel kétmilliárdra! A baloldal mindig minden pénzt elkölt különösebb eredmény nélkül, míg a jobboldalnak, vagyis a polgári erőknek kell rendbe tenni a költségvetést – tette hozzá az alpolgármester.

Rozgonyi Zoltán Facebook-bejegyzéséhez csatolta a 2014. október 27-i átadás napján lekért, az OTP-nél vezetett önkormányzati folyószámla egyenlegét is, ami bizonyítja, hogy Karácsony Gergely megint nem mondott igazat.

Legutóbb, kedden a saját önkormányzatának szombati, kétmilliárd forintos számlaegyenlegről szóló közleményét hazudtolta meg a Párbeszéd polgármestere, azt állítva, hogy ezzel szemben csak 1,345 milliárd forintja van a kerületnek. Továbbra is kérdés, hogy hova tűnt el két nap alatt Zugló számlájáról mintegy hatszázmillió forint, illetve hogy ki mondott igazat, a baloldal főpolgármester-jelöltje vagy az általa vezetett önkormányzat.

 

És ezeket olvastad már?