HARCÉL

Meg vannak számlálva az ISIS napjai! Az USA bekeményít!

Növelik a kommandósok számát Irakban és Szíriában. Az USA gerillaháborúra készül az Iszlám Állam ellen.
  • Szerző: Ripost

Harcmodort vált az Iszlám Állam elleni hadviselésben az Egyesült Államok, mert kiderült, hogy a légicsapások nem törik meg a terrorista szervezetet.

Az eddigiek helyett gerillamódszerekkel akarják legyőzni a kegyetlen iszlamistákat.

A Fehér Házban ezért arról döntenek hamarosan, hogy még több kommandóst küldjenek  háborúba.
A terrorista szervezet megsemmisítését ígérte Barack Obama amerikai elnök is vasárnap este a tévében közvetített beszédében. Az elnök terrorcselekménynek nevezte a San Bernandinóban elkövetett mészárlást.

Felül fogunk kerekedni azáltal, hogy erősek és okosak, rugalmasak és kérlelhetetlenek leszünk

- mondta az elnök.

Obama  a lakosság megnyugtatása miatt tartott beszédet, ugyanis felzaklatta az embereket a 14 halálos áldozatot követelő San Bernardinó-i terrortámadás, amelynél súlyosabb a 2001. szeptember 11-i merényletsorozat óta nem történt az országban.

Beszédében felvázolta az Iszlám Állam megsemmisítésének taktikáját, de részleteket nem árult el, és kizárta egy újabb, kiterjedt szárazföldi háború lehetőségét.

Tervei szerint több tízezer, az Iszlám Állam ellen harcoló fegyverest képeztetne ki Irakban és Szíriában.

Obama szigorítani akarja az úgynevezett menyasszonyi vízumok kiadását is. Mint azt a %% megírta, a 14 ember halálával végződő terrorakcióban férjével együtt a külföldön született feleség is részt vett.

A CNN hírtelevízió és az ORC közvélemény-kutató intézet legfrissebb felmérése szerint az amerikaiaknak nem tetszik, ahogyan Obama elnök a terrorizmus kérdését kezeli.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?