HARCÉL

Kudarcba fulladt az ellenzéki előválasztás, folytatódik a casting

A szavazásra jogosultak alig több mint 2 százaléka vett részt a baloldal főpolgármester-jelöltjét kereső fővárosi előválasztáson.
  • Szerző: F.G.

A baloldal vágyálma, hogy az önkormányzati választásokon valahogy esélyes jelöltet állítsanak ki Tarlós István ellen. Ennek érdekében úgy döntöttek, előválasztáson derítik ki, hogy ki lenne ez a politikus. A szűkös felhozatalból 3 jelöltet választottak ki a megmérettetésre, az első menetben Karácsony Gergely és Horváth Csata indult egymás ellenében, de csatájuk nem hozott vérre menő küzdelmet.

A budapesti előválasztás első körének eredményhirdetésére a Villányi úti Konferenciaközpont aulájában került sor. Karácsony Gergely (Párbeszéd) 27 598 szavazatot szerzett, a voksok 80,83 százalékát.

Horváth Csaba (MSZP): 6 535 szavazat kapott, 19,17 százalékot.

Összesen 34 214-en szavaztak, vagyis a választásra jogosult közel 1,4 millió budapesti alig több mint két százaléka. Az érdektelenség oka nyilvánvalóan az volt, hogy két olyan jelölt közül választhattak az érdeklődő fővárosiak, akiknek az életútja tele van kudarccal.

Ismert, Karácsony Gergely volt az MSZP-Párbeszéd szövetség miniszterelnök-jelöltje az áprilisi parlamenti választáson, megsemmisítő vereség lett a vége. Horváth Csaba pedig több alkalommal szeretett volna főpolgármester lenni, azonban ambíciója egyetlen egy alkalommal sem teljesült.

Karácsony Gergely az eredményhirdetés után úgy fogalmazott közösségi oldalán, hogy évek óta szorgalmazta, hogy a politikusok ne zárt ajtók mögött beszéljék meg, ki legyen a Fidesz ellenfele, Horváth Csaba pedig teljes sikerként értékelte a castingot.

Az első körös versenyzők folyamatosan arról számoltak be, hogy rengetegen vettek részt a szavazáson, hosszú sorok kígyóztak a voksolásra kijelölt helyszínek előtt.

Kiderült, nem mondtak igazat: hatalmas kudarc lett az ellenzéki előválasztás.

A casting feltehetően folytatódik: Karácsony ellenfele a következő körben Puzsér Róbert humorista lesz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?