HARCÉL

Kovács Zoltán: Az Uniónak meg kell állítania a migrációt

A kormány javaslata szerint az Európai Unió új, öt évre szóló stratégiai menetrendjének tartalmaznia kell a nemzeti hatáskörök megőrzését a migráció ügyében, a szuverenitás tiszteletben tartását és a keresztény kultúra védelmét.
  • Szerző: ripost

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az európai parlamenti (EP-) választáson

a magyarok kötött mandátumot adtak a kormánynak három alapvető kérdésben, az illegális migráció megállításában, továbbá a nemzeti szuverenitás és a keresztény kultúra védelmében.

A magyar javaslat szerint a stratégiai dokumentum szövegének tartalmaznia kell, hogy a migráció kezelésében az EU-nak biztosítania kell a nemzeti hatáskörök megőrzését. A magyar javaslat célja a migráció megállítása, aminek érdekében az uniónak az EU-val szomszédos országok vezetésével is együtt kell működnie.

Az európai államok együttműködésének elvével kapcsolatban azt mondta: erős EU-t erős tagállamokon keresztül lehet építeni, ezért az európai nemzetek szuverenitását tiszteletben kell tartania az uniós intézményrendszernek.

Emellett a magyar emberek az EP-választáson a keresztény kultúra védelmével kapcsolatban is határozott mandátumot adtak a kormánynak.

"A kereszténység az európai kultúra alapjait jelenti, ennek megfelelően az EU stratégiai dokumentumában gondoskodni kell arról, hogy az európai kultúra alapértéke és a kereszténység védelme szerepeljen" benne.

Különös figyelmet kell fordítani az üldözött keresztényekre.

Orbán Viktor miniszterelnök ezeknek az alapelveknek a mentén fogja képviselni a magyarok érdekét az Európai Tanácsban - mondta Kovács Zoltán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?