HARCÉL

Kovács Zoltán: A migrációt meg kell állítani

A migrációs nyomást nem menedzselni kell, hanem megszüntetni - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

Kovács Zoltán a visegrádi országok (Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország – V4) kormányfői és Angela Merkel német kancellár pozsonyi csúcstalálkozójáról szólva hangsúlyozta:

a V4-ek Németország legfontosabb gazdasági partnerének számítanak, és ez az öt ország együtt Európa magját alkotja. Ezeket a jól működő gazdasági kapcsolatokat árnyékolhatják be a migrációval kapcsolatos vitakérdések.

 

Az államtitkár szerint a jelenlegi keretek között is lehetséges a közös fellépés a migrációval szemben. Arra hívta a figyelmet, hogy

a nagy döntésekkel ugyanakkor meg kell várni a májusi európai parlamenti választásokat.

Döntsenek az európai emberek a migráció kérdésében.

Az EU következő 7 éves költségvetésével kapcsolatban Kovács Zoltán kiemelte:

Magyarország számára elfogadhatatlan, hogy a szegényebb országok a korábbinál kevesebbet kapjanak. A régióba áramló uniós pénz 80 százaléka egyébként is visszakerül Nyugat-Európába,

ez tehát kölcsönösen előnyös kapcsolat, amely egyfelől segíti a régió felzárkózását, másfelől szolgálja a nyugat-európai gazdasági érdekeket is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?