Létrehozva: 2019.03.02.

Kósa Lajos: Az uniós vezetőket is lehet bírálni

"Hadd fordítsam le: azt akarja mondani bárki a Néppártban, hogy néppárti politikust nem lehet bírálni, mert azt azonnal a Néppárt kizárással fenyegeti? Nonszensz!" - mondja Kósa Lajos az atv.hu-nak adott villáminterjúban.

Juncker? "Ráadásul nem bíráljuk. Nem isiászozunk, nem azzal jövünk, hogy az Elnök Úr az európai adóelkerülés luxemburgi atyja..." - mondta Kósa Lajos az ATV kérdésére válaszolva.

Kósa Lajos szerint most, az európai parlamenti választás előtt "egy vita zajlik" és "ő örül ennek", mert

mindenki számára világossá válhat, hogy mit gondol a Bizottság a migrációval kapcsolatban folytatott politikájáról.

"A brüsszeli bürokraták úgy vélik, hogy a migránsoknak osztogatott ingyen névtelen hitelkártya sok milliárd forint értékben, a kötelező elosztási kvóta, a bárki által feltételek nélkül megkapható migránsvízum, ami jogosít az Európai Unióba való belépésre, ezek mind nem a migrációt ösztönző lépések.

Mi azt gondoljuk, hogy a határokat, az európai emberek biztonságát, Európa keresztény civilizációját megvédeni kell, nem leépíteni.

A választókat tájékoztatni kell ahhoz, hogy helyes döntést tudjanak hozni. Ha egy vita ezt segíti, annak mindenki csak örülhet".

Arra, hogy az Európai Bizottság szerint mindez nem igaz, "fake news", amit a Fidesz állít a Soros–Juncker plakátokon az Európai Határ- és Parti Õrség megerősítéséről, a humanitárius vízumról és a kötelező kvótáról nincs döntés, "migránskártyát" Görögországban a regisztrált menedékkérőknek adnak, Kósa Lajos azzal válaszolt:

"Kitűnő alkalom, hogy ezeket mind tisztázzuk. Mi úgy tudjuk, hogy az Európai Parlament kezdeményezte a migránsvízum kiadásának jogszabályalkotását az Európai Bizottságnál. A Bizottság nem mondhatja azt, hogy nem fog foglalkozni ezzel a kérdéssel. Ez egyszerű képmutatás.

Az Európai Bizottság hozzájárult és finanszírozza a névtelen banki migránskártyák kiadását 2-3 ezer eurós fedezettel ellenőrizetlen, ismeretlen személyeknek. Ezt egyébként maga a Bizottság sem tagadta.

 

Azt látjuk, hogy ezek a kártyák nemcsak Görögországban tűntek fel. A kártyák, amiről mi beszéltünk, nem Görögországból kerültek elő. Másrészt nem regisztrált migránsoknál is volt ilyen kártya.

A Bizottság számtalanszor kezdeményezte már a kötelező áttelepítési mechanizmust és akármilyen bikkfanyelven hívják is azt, a tartalma változatlan, kötelezően áttelepíteni a migránsokat olyan országokba is, amelyek ezt nem akarják.

Az Európai Unió alapszerződéseiben szó sincs arról, hogy ezekben a kérdésekben bármilyen állam átengedte volna a szuverenitását az Uniónak, tehát ez külön felveti a szerződés megsértésének a kérdését. De, ami a lényeg,

maga a Bizottság fenyegette meg különböző ötletekkel azokat az országokat, akik azt mondták, hogy köszönik szépen, ebből nem kérnek, mert ők a szolidaritást más módon értelmezik.

Például úgy, ahogy Magyarország. Mi megvédjük a schengeni határokat, az európai külső határokat, és ez nagyon sok pénzbe kerül. Ezt az Európai Unió nem ismeri el, nem finanszírozza.

A Bizottság hivatalos álláspontja szerint most ők nem migrációpárti és migránsbarát politikát folytatnak.

Akkor képzeljük el, hogy milyen az, amikor migrációpárti politikát folytatnak!

Frans Timmermans, az európai szocialisták "csúcsjelöltje", és Jean-Claude Juncker bizottsági elnök folyamatosan migrációpárti nyilatkozatokat tesznek. "Timmermans, és az európai balliberális erők is arról beszélnek, hogy a migráció az igazából jó és támogatni kell. Azt mondják, meg kell teremteni a migráció legális formáit.

Mi pedig azt mondjuk, hogy ha egy európai uniós ország ezt szeretné, az vegyen részt benne, aki pedig nem szeretné, azt ne kényszerítsék erre.

Véleményünk szerint minden uniós országnak joga van ahhoz, hogy eldöntse, meg akarja-e változtatni népességét, kultúráját, szokásait, elképzelését az életről, a családról.

Ha bármelyik politikus azt képviseli az Európai Unióban, hogy a politikai vitának nincs helye a demokráciában, az egy különös felfogás. Nekünk van már tapasztalatunk hasonló vélekedésről, azt a rendszert kommunista diktatúrának hívták.”

Az ATV.hu riporterének közbevetésére, hogy ugye, nem a kommunista diktatúrához hasonlítja a Juncker vezette Európai Bizottságot, Kósa Lajos úgy reagált: "Eszemben sincs! Csak azt mondjuk, hogy vigyázzunk vele, mert az a rendszer, ahol a politikai vitának nincs helye, az nagyon nem hasonlít a demokráciához."

Arra, hogy egy uniós kampányban szerencsés-e, a sikert erősíti-e, hogy az első számú uniós néppárti vezetőt plakátolják ki és bírálják, néppárti tagként, Kósa Lajos természetesnek nevezte, hogy

"az uniós vezetőket is lehet bírálni". 

Arról nem beszélve, hogy kampány ide vagy oda, Magyarországot és Magyarország politikai vezetését annyiszor bírálták, amennyiszer csak lehet. De mi azt mondtuk, hogy persze, vitatkozzunk!

Ez nem a gyengeségét mutatja egy politikai erőnek, hanem a rátermettségét, hogy képes az érdemi vitákat lefolytatni.

Arra biztatunk mindenkit és remélem, mindenki arra biztatja az európai polgárokat, hogy a tisztázó vita alapján döntsék el, hogy hova szavaznak. Erről szól az európai uniós kampány.

Világosan fel van téve a kérdés: migrációpárti erők, vagy a migrációt nem támogató erők kerüljenek többségbe az Európai Parlamentben.

Mi a migrációt nem támogató erők között vagyunk és mindenkit arra biztatunk, hogy ne támogasson olyan politikusokat, akik a migrációt pártolják és az a politikai programjuk, hogy minél több migránst hozzanak be  Európába"

- mondta Kósa Lajos az ATV.hu-nak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Manchester United szerződést adott Jürgen Kloppnak

origo.hu

Kiderült, hogy mikor térhet vissza az Uber Budapestre

borsonline.hu

Házasság első látásra: egyetlen páros döntött az együtt maradás mellett

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

vg.hu

A cégek kényszerértékesítéséről kérdezte Svájc elnöke Orbán Viktort Budapesten

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

Karácsonyékhoz kerülhettek a hídpénz-botrány lenyúlt milliói

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra

POLITIK

A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot

POLITIK

Honvédelmi miniszter: Nincs NATO a nemzeti haderők nélkül