HARCÉL

Koholt cikkekkel és hazugságokkal támadja Németh Sándort az ellenzéki sajtó

A hvg.hu úgy közölt a lelkésznek tulajdonított gondolatokat bemutató cikket, hogy ő semmilyen nyilatkozatot nem adott a portálnak. A lejáratásba aztán a 444 nevű Soros-blog is bekapcsolódott.
  • Szerző: RIPOST

A magát mértéktartónak nevezett HVG hogy süllyeszthette a Hit Gyülekezetének vezetője elleni gyűlöletkampányt arra a szintre, hogy ilyen koholt és hazug cikket jelentettek meg

- így reagált Kulifai Máté, a Hit Gyülekezetének Sajtóosztályának főmunkatársa az Origónak azzal kapcsolatban, hogy a hvg.hu álhírében hamis nyilatkozatot jelentetett meg Németh Sándortól – azaz olyasmiket, amiket a lelkész soha nem állított.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Hit Gyülekezetének Sajtóosztályának főmunkatársa elárulta, hogy első lépésként Németh Sándor, a Magyar Újságírók Közössége etikai bizottságához fordul az ügyben.

Ezzel párhuzamosan sajtóhelyreigazítási kérelemmel él azon érintett orgánumokkal szemben, akik még nem kértek bocsánatot a hamis nyilatkozat miatt, valamint személyes adattal való visszaélés miatt is büntető feljelentést tesz

- tette hozzá.

A közösség mélyen fel van háborodva a lejáratókampány miatt, amit néhány portál indított a gyülekezet vezetője ellen. Nem válogatnak az eszközökben, nyilvánvaló hamisítványokat tesznek közzé. A 444 például rövid időn belül másodszor kénytelen helyreigazítást közölni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?