HARCÉL

Kocsis Máté: Karácsony pórázának végén Gyurcsány áll

A legalkalmatlanabb fővárosi polgármester lett az ellenzék jelöltje - reagált a Fidesz budapesti elnöke a Hír TV Magyarország élőben címû mûsorában szerda este az előválasztásra.
  • Szerző: ripost

Kocsis Máté hozzátette: Gyurcsány Ferencnek mindegy volt, ki nyer, mert

"Karácsony Gergely pórázának a végén is Gyurcsány Ferenc áll".

Az ellenzék főpolgármester-jelölti előválasztását Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd politikusa nyerte, aki a június 20-ától június 26-án délig tartó előválasztáson 33 355 szavazatot szerzett. A DK támogatásával, de függetlenként induló Kálmán Olga lett a második 25 093 vokssal, a harmadik helyen Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa végzett 9792 szavazattal.
    
A Fidesz politikusa arra hívta fel a figyelmet, hogy Karácsony Gergely a budapesti választópolgárok 2,4 százalékának szavazatával nyerte meg az előválasztást. Kocsis Máté megjegyezte: beszédes, hogy

"a legalkalmatlanabb fővárosi polgármester" az ellenzék legalkalmasabb jelöltje.

Azt mondta: Zuglóban "manapság nem úgy mennek a dolgok, ahogy egy normális kerületben". A kerület naponta egymillió forintot bukik a parkoláson; példátlan módon adósságrendezési eljárás indult az önkormányzat ellen; Karácsony Gergely pedig azzal kérkedik, hogy állatvédelmi chartát szeretne, majd fészkestül kivágja a fákat a Pillangó Parkban.
    
A Fidesz szerdán közölte, egyhangú döntés született a párt fővárosi választmányának ülésén a kormánypártok kerületi polgármesterjelöltjeiről. A döntés értelmében minden hivatalban lévő kerületi polgármester elindul az őszi önkormányzati választáson, ezen felül a XIII. kerületben Bagdy Gábor, a XIV. kerületben Rozgonyi Zoltán, a XV. kerületben Pintér Gábor, a XIX. kerületben Dódity Gabriella lesz a kormánypártok jelöltje.

A XX. és a XXIII. kerületben később születik döntés a jelöltekről - tájékoztattak. Kocsis Máté erre reagálva azt mondta, indokolatlan lett volna új jelölteket keresniük, valamennyien tapasztalt politikusok - tudósított az MTI.

És ezeket olvastad már?