HARCÉL

Kocsis Máté: A hazai ellenzékre nem számíthatunk

A bevándorlás megfékezését egyáltalán nem bízhatjuk az ellenzékre - jelentette ki a Fidesz parlamenti frakcióvezetője Egerben, ahol arról is beszélt: május 26-án jövőt választ magának Európa és benne Magyarország.

Kocsis Máté az "Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani!" című országjáró kampány részeként tartott lakossági fórumon hangsúlyozta: az unió és Magyarország egyaránt fontos döntés előtt áll.

Az embereknek tudniuk kell, hogy a jelenlegi brüsszeli elit fokozni akarja a bevándorlást, melyet nem megállítani, hanem megszervezni igyekszik.

Ezért is Európa jövőjét meghatározó kérdés, hogy a bevándorlásellenes erők vagy a migráció támogatói kerülnek-e többségbe az Európai Parlamentben.

A kormánypártok álláspontja ebben világos, és azt szeretnék minél több emberrel megismertetni - mondta a frakcióvezető, aki szerint

"ekkora téttel rendelkező európai parlamenti választás még nem volt Magyarországon".

Ha valaki felelősen és nem cinikusan tekint a jövőbe, akkor rájön, hogy ha Európa most nem cselekszik, annak beláthatatlan következményei lesznek. "Erről a kérdésről csak egyszer dönthetünk" - fogalmazott Kocsis Máté.

A magyar polgárok a hazai ellenzékre nem számíthatnak ebben a kérdésben. 

Az EP választás lehetséges kimeneteléről szólva a frakcióvezető közölte:

a magukat demokratának tartó politikai erők jelentős részével szemben a Fidesz meggyőződése, hogy a bevándorlás kérdéséről kizárólag az európai emberek dönthetnek.

"Hiszünk a népakarat erejében" - fogalmazott, megjegyezve: a kormány minden döntését a nemzeti konzultációkon és népszavazáson kinyilvánított társadalmi igény vezérli.

A nagy arányú választói felhatalmazásnak és a bevándorlásból eredő veszélyek elsőnkénti felvetésének köszönhetően hazánknak nagyobb szava van az unióban, mint amit mérete indokolna.

"Mi nem egy-két plusz mandátumért küzdünk, hanem az igazunkért, és nem a képviselői helyek száma miatt fontos a választói támogatás,

hanem a politikai legitimitás, a bevándorlásellenes álláspont minél szélesebb körű támogatottsága miatt".
    
 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így készíts hercegnőburgonyát!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?