Létrehozva: 2019.10.24.

Kiverte a biztosítékot a jobbikos Stummer halottgyalázó mondata

Az október 23-i jobbikos megemlékezésen a párt országgyűlési képviselője és alelnöke, Stummer János visszataszító módon utalt a Corvin köz ikonikus parancsnokára, Pongrátz Gergelyre.

Önmagában az is elképesztő, milyen módon jutott el – mellőzve minden erkölcsi szempontot – a Jobbik odáig, hogy összefogtak a szemkilövető Gyurcsányékkal illetve a nyíltan bevádorláspárti teljes baloldallal, az azonban minden morális gátat áttört, amit Stummer János, a párt országgyűlési képviselője és alelnöke október 23-i beszédében megengedett magának.

A Corvin köz egykori parancsnokának öccse, Pongrátz András – aki szintén fegyvert ragadott a szovjetek ellen – vasárnap közlemény formájában többek között kijelentette:

„a Pongrátz család nevében felszólítom a Jobbikot: ne vegyék többé szájukra Pongrátz Gergely nevét, aki forog a sírjában a Jobbik árulása miatt! A Gyurcsány Ferenccel a Parlament lépcsőjén esküdöző és nemzeti ünnepünkön Dobrev Klárával egy színpadra álló Jakab Péternek és pártjának nincs többé keresnivalója a Corvin közben. A kommunista Nagy Imre szobráért aggódó jobbikos politikusok menjenek inkább a padláslesöprő miniszter emlékhelyéhez!”

Pongrátz András volt az, aki a Jobbik megalakulása átadta az '56-os forradalom lyukas zászlaját abban bízva, hogy a párt soha sem áll majd össze a kommunista utódpártokkal, politikusokkal a hatalomért és a pénzért. A vasárnapi közlemény ennek a tévedésnek a beismerése volt, amelyre azonban a jelenlegi, Gyurcsánnyal parolázó Jobbik emberhez méltatlan, már-már kegyeletsértő stílusban reagált.

Stummer János jobbikos alelnök beszédében – félreérthetetlen módon a néhai Pongrátz Gergely parancsnokra utalva – kijelentette, hogy

„Forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunkat, akik nem értik a mi korunk kihívásait!”

A Corvin közi hős sírjában forgásával viccelődő Stummer kijelentésére Volner János, a Jobbik egykori oszlopos tagja is reagált. Mint írta, „ez arcpirítóbb és felháborítóbb, mint Hadházy trágár trollkodása. Normális ember nem tiporja lábbal egy 14 éve eltávozott szabadságharcos emlékét, és nem üzenget neki arrogánsan a síron túlra, főleg nem abból az erkölcsi mélységből, ahova a Jobbik mára jutott. Az '56-osok akár az életüket is adták a hazájukért, amire a Jobbik jelenlegi vezetői soha nem lennének képesek. Szégyelljék magukat!”

Nem sokkal később a Mi Hazánk Mozgalom is közleményt adott ki, amelyben lemondásra szólították fel Stummert. Mint írták, „[...] súlyosan kegyeletsértő mondatra ragadtatta magát Stummer János Jobbik-alelnök október 23-án, amiért a Mi Hazánk Mozgalom szerint távoznia kell az Országgyűlésből.”

Hangsúlyozták: „Stummer János október 23-i beszédében primitív, embertelen, elfogadhatatlan módon válaszolt Pongrátz András szavaira, miközben a Jobbik rendezői rendőrökkel szoríttatták ki az '56-os hőst a Corvin közből.”

Hozzátették, hogy „Stummer ezzel az előre megírt, ordítva közölt mondatával nemcsak Pongrátz Gergelyt, a Corvin köz legendás parancsnokát, hanem minden ötvenhatos, elhunyt hőst szándékosan meggyalázott; ám nemcsak hősök esetében elfogadhatatlan a halottak gyalázása. A Mi Hazánk ezért mandátumáról való lemondásra és bocsánatkérésre szólítja fel Stummert. Amennyiben ezt nem teszi meg, a Jobbik elnökségének kell világossá tenni, hogy a kegyeletsértésnek nincs helye a közéletben. Várjuk egyúttal az egész balliberális oldal elhatárolódását is” – áll a Mi Hazánk közleményében..

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, milyen súlyos a Barcelona sztárjának sérülése

origo.hu

Nagy a baj: katonákat küld Ukrajnába az Egyesült Államok

borsonline.hu

Szülinapos: hatéves lett Lajos herceg. Tündéri, mivel készült neki Katalin hercegné – Galéria

ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

vg.hu

Ukrajnai háború: senki sincs biztonságban, feleségeik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat

origo.hu

Meglepő véleménye van a modellkedésről Kiszel Tünde lányának

travelo.hu

Szinte nem evilági látvány: Neonkéken világító éjszakai tengerpartok

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Jó hírt kaptak a nyugdíjasok, nem is kell rá sokat várniuk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

POLITIK

Sulyok Tamás: Magyarország nem adja fel szuverenitását

POLITIK

Elfogadják-e végre a migránstörvényt a brit parlamentben?

POLITIK

Magyar Pétert már körbefonta a dollárbaloldal

POLITIK

Újabb nehéz időszakra számít a fronton Ukrajna

POLITIK

Szankciók Irán és izraeli telepesek ellen?

POLITIK

EP-képviselők tiltakoznak a konzervatív konferencia betiltása ellen