HARCÉL

Keményen beszólt a budapesti villamossofőr utasának

Rácsukta az ajtót az utasra a sofőr, ezután szóváltás következett, majd kiverte a telefont a kezéből.
  • Szerző: Ripost

Az eset a 47/49-es villamos Fővám téri megállójában történt 2017. május 11-én, a videót pedig a BKV-figyelő tette közzé.

Az utas azt állítja, hogy a villamos vezetője rácsukta az ajtót. A sofőr szerint viszont az utas nyúlt bele a záródó ajtóba és visszafeszítette. Ezért szólt be a férfinak, a felvételen ez ugyan még nem látható, de a számonkérés során nem tagadta a "köcsögözést".

Az viszont jól látható a felvételen, hogy a villamosvezető eleinte az utazási feltételekre hivatkozik, majd figyelmezteti az utasát, hogy kiveri a kezéből a telefont – és végül el is veszi tőle.

Az utas azt írta, elismeri, hogy a rácsukott ajtóból "talán kifelé okosabb lett volna menekülni. Illetve hogy menet közben nem beszélgetünk – az amúgy nyitott ajtó mögött ülő – vezetővel, de ez az agresszió magáért beszél" - írja a 24.hu.

Hozzátette, hogy még gondolkodik, tegyen-e hivatalos bejelentést, de attól tart, hogy ez a habitus egyre inkább elfogadott és a BKV jogi osztálya őt próbálná felelősségre vonni, nem a támadót.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?