HARCÉL

Karácsonyék nem cáfolják, hogy Alföldit akarják Eszenyi helyett

A Vígszínház igazgatóasszonyának mandátuma jövő tavasszal jár le. Minden jel arra utal, hogy Karácsonyék Alföldi Róbertet akarják a helyére.
  • Szerző: Ripost

Az Origo konkrét és világos kérdéseket küldött Karácsony Gergely helyettesének, a humán és kulturális területekért felelős Gy. Németh Erzsébetnek azzal kapcsolatban, hogy valóban Alföldi Róbertet szeretnék-e a Vígszínház élén látni Eszenyi Enikő helyett. Ám furcsa mód egy teljes napja nem kaptak választ.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Cáfolatot sem.

Fotó: Facebook

Sőt, a Gyurcsány-párti helyettes – abszurd módon – azt mondta az ATV tegnap esti adásában, hogy teljes mértékben egyetért, hogy a Vígszínházban vasárnap este tüntettek Eszenyi Enikő ellen, azért, mert nem ment el a Katonát és szexuális zaklatással megbukott Gothár Pétert védő szimpátiatüntetésre – írja a portál.

„Azt gondolom, hogy egy színházi előadáson nincs helye az ilyen jellegű tiltakozásoknak, de annak mondanivalójával teljes mértékben egyetértek! Amikor a színházi szakma széles spektruma kiáll a törvény ellen, és egységesen tiltakozik, akkor azt gondolom, hogy mindenkinek meg kell szólalnia. Ennek ellenére úgy látom, hogy színházi előadásra nem való egy ilyen transzparens. Szerintem ezt meg lehetett volna csinálni egy délelőtt, vagy valamilyen formában felvenni a kapcsolatot az igazgató asszonnyal” – nyilatkozta az ATV-nek a DK-s politikusnő.

Az Origo információi szerint a Karácsony Gergelynek a kampányban folyamatosan hízelgő Alföldi Róbert kinézte magának a Vígszínházat. Nos, Eszenyi mandátuma jövő tavasszal jár le, könnyen lehet, hogy utána valóban megtörténik a csere és Alföldi kerül a teátrum élére.

Az említett szimpátiatüntetésen egyébként mindössze három színház vett részt, nem Eszenyi volt az egyetlen, aki távol maradt. A Katonán kívül csak az Örkény Színház és a Radnóti Színház képviseltette magát, Eszenyire most mégis ellenségként tekint a balliberális színházi „elit”.

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?