HARCÉL

Karácsony megnyomta a pánikgombot, nem láthatók a szerződései

Eltûntek a XIV. kerület honlapjáról a korábban ott lévő, bárki számára hozzáférhető szerződések, közbeszerzések és más közérdekû adatok.
  • Szerző: RIPOST

Karácsony Gergely polgármester, a baloldal főpolgármester-jelöltje nemcsak a korábbi évek ügyei kapcsán titkolózik, az önkormányzati kezelésbe vett kerületi fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos legfrissebb, általa aláírt szerződéseket sem hozza nyilvánosságra, bízva abban, hogy az őszi önkormányzati választásokig nem kell kényes kérdésekre válaszolnia – írja a Magyar Nemzet.

Zugló honlapján az önkormányzat által kötött szerződések májusban még fellelhetők voltak, de mostanra eltűntek az oldalról.

A közbeszerzések esetében is csak a 2016 előtti adatok érhetők el. Mind a polgármesternek, mind a jegyzőnek elküldtük kérdéseinket, hogy miért elérhetetlenek a dokumentumok, de lapzártánkig nem kaptunk választ. Nemcsak a sajtó, az önkormányzati képviselők sem kapják meg a munkájukhoz szükséges adatokat, információkat.

A Fidesz képviselői rendre közérdekű adatigénylést nyújtanak be, hogy tájékozódjanak, jelenleg is van néhány folyamatban, elsősorban a parkolás üzemeltetésével kapcsolatban.

A polgármester azonban a kifizetetlen számlákról és a kintlévőségekről szóló, május eleji adatigénylést sem válaszolta meg, ezért a helyi kormánypárti képviselők a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz fordultak, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény alapján kötelezzék Karácsonyt a kért adatok kiadására.

A Magyar Nemzet forrásai szerint a baloldal főpolgármester-jelöltje arra játszik, hogy az őszi, októberi önkormányzati választásig titokban tarthassa a hozzá köthető botrányos ügyek részleteit.

Karácsony Gergely megválasztásakor, 2014 őszén még azt ígérte, hogy Zugló az átláthatóság mintapéldája lesz, így az önkormányzat minden szerződést kereshető formában közzétesz.

 

És ezeket olvastad már?