HARCÉL

Õk a hős, elhunyt tűzszerészek

A Magyar Honvédség Facebook-oldalán keresztül búcsúzik katonáitól.
  • Szerző: A.Z.

Ahogy a %% megírta, a szakemberek egy II. világháborús bombát próbáltak hatástalanítani, amikor az váratlanul felrobbant. Négy tűzszerész szörnyethalt, egy katonát pedig súlyos sérülésekkel vittek Budapestre, a Honvédkórházba. A négy tragikusan elhunyt katonát hősi halottá nyilvánították. Felterjesztik őket a honvédelmi miniszter által adható legmagasabb elismerésre, a Hazáért Érdemrendre.

A Honvédség Facebook-oldala a tragédia okán lecserélte korábbi borítóképét, jelenleg pedig az oldalra kattintva az elhunytak fényképe látható: Balázs Ádám őrmester,  Juhász Attila főtörzsőrmester, Rózsa Nándor főtörzsőrmester és Kozár Gábor szakaszvezető fotója,  amelyeket a magyar zászló fehér sávjába helyeztek el, ezzel is tisztelegve a hősök előtt.

Balázs Ádám őrmester – 2009 óta volt szerződéses, 1 éve pedig hivatásos katonaként szolgálta a hazáját. Hobbija a motorozás volt, de kisfia és felesége töltötte ki a szabadideje nagy részét is.

Juhász Attila főtörzsőrmester – 18 éve volt hivatásos katona, 2 éve első osztályú tűzszerésszé minősítették, ami a legmagasabb fokozat. Élettársa, kisfia és kislánya várja őt hiába haza.

Rózsa János Nándor főtörzsőrmester – 12 éve volt hivatásos katona, ő nem csak tűzszerész, de kiváló búvár is volt. Szakmai felkészültsége híres volt katonaberkekben. Felesége és két kislánya gyászolja.

Kozár Gábor szakaszvezető – 8 éve volt katona, és 5 éve hivatásos honvédő. Kiemelkedő munkájáért kétszer tüntették ki, feleségével boldog házasságban éltek és készültek a gyermekvállalásra.

Elhunyt katonatársaik hozzátartozóit a minisztérium és a Magyar Honvédség nem hagyja magukra. A szabályok szerint az özvegyek, árvák és hozzátartozók nemcsak rövidtávon, hanem hosszú távon is támogatásban részesülnek, a gyerekek életútjáról egészen felnőtt korukig gondoskodnak. A négy fiatal, tragikus sorsú tűzszerész után öt árva maradt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?