Létrehozva: 2019.08.29.

Így üzentek a panellakók, akiknek gondjuk volt a szomszéddal

Sokszor meggyűlik a szomszédok baja egy-egy notórius falfúróval, kutyatulajdonossal, üvöltő gyerekkel, a liftben szükségét végző lakóval. A panelben lakók sokszor alig ismerik egymást – de ott van az üzenőfal!

Szinte minden lakóközösségben van egy-egy problémás szomszéd. A folyamatos fúrás-faragás és kopácsolás, a szűnni nem akaró lakásfelújítás, a részegen a liftbe vizelő lakó utáni bűz ugyancsak felnyomja a vérnyomást. Hát még, amikor üvölt, dobog a gyerek, vég nélkül ugat a bezárt ajtó mögött a kutya! Az együttélés szabályai ellen vétőket a közösség próbálja megnevelni, és mivel sosem lehet tudni, ki mikor van otthon – meg aztán szemtől szemben könnyen veszekedéssé fajulhat a konfliktus – a lakók az üzenőfalon keresztül nevelik egymást. Valaki szóvá teszi a problémát, más válaszol rá, megint más csatlakozik… Ilyen (is) a panel közösségi élete.

Fotó: Ripost

Egy sokemeletes panelban Zsolt előre szólt a többi lakónak, hogy polcokat szerel fel, ezért egy rövid ideig kopácsolni fog késő délután. Hamarosan megérkezett a válasz: a házirend szerint csak délután 2-ig lehet fúrni-faragni. A megértőbb lakók azonban kiálltak Zsolt mellett.

Egy magasház 10. emeletén élő lakó kiplakátolta a lépcsőházban, hogy lakásfelújítást tervez a nyár közepétől egészen ősz végéig. A 4 hónaposra tervezett munkálatok miatt kiakadtak a szomszédok.

Nyilván indulatokat szül, ha a szomszéd rongál, de ha a többiek által gondozott virágokat töri le, számíthat az egész közösség haragjára. A kulturált stílus azonban a tacepaón is kívánatos, hívja fel a figyelmet egy másik lakó, és szívecskével zárta válaszát, nehogy azt gondolják, a rosszindulat beszél belőle.

Aki nem dohányzik, azt irritálja, ha cigiszag van a lépcsőházban. Joggal akad ki tehát. Az is jogos kérdés viszont, hogy vajon a bagós a saját erkélyéről is kitiltható-e.

Vannak, akik nem szöveggel, hanem rajzokkal üzennek. A történet tanúsága szerint a pálcikaember feltakarít a saját kutyája után, feltehetően nem úgy, mint az, akinek címezték a dorgálást.

Vannak lényegretörő üzenetek, amik tömören megfogalmazzák a problémát és annak lehetséges megoldását. Agresszív, ám hatásos a bányászengedéllyel nem rendelkező gyerek rendreutasítása, mindamellett vitatható, helyénvaló-e pedagógiai szempontból.

Nincs annál idegesítőbb, mint amikor beállnak a szokásos parkolóhelyünkre és körözni kell a háztömb körül! Ez a lakó úgy vélte, mások vendégei törnek borsot az orra alá. S ki tudja, lehet, hogy ráadásul tetszik neki a szomszédasszony...

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elszabadult makákók miatt új rendőri egységet hoztak létre Thaiföldön

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

mandiner.hu

Így örült a magyar győzelemnek a Puskás Arénában Orbán Viktor (VIDEÓ)

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Szabi, a pék 12 legjobb péksüteménye húsvétra: ezekkel a receptekkel garantált a siker

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Szoboszlai kiakadt, nem avatták be egy fontos döntésbe

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-