HARCÉL

Igazuk lesz a chemtrail-hívőknek? Már tudósoknak is gyanúsak egyes felhők...

Mérgekből készülnek a mesterséges felhők! - állítják az úgynevezett "chemtrail-hívők", akiket lenéztek a kétkedők. Egészen mostanáig...?

Egyre több cikk jelenik meg a nemzetközi sajtóban, melyekben kutatók mesélnek a "geoengineering" (kb. a Földet kutató mérnöki tudomány) elméleteiről és kísérleteiről.

Utóbbiak nagyban hasonlítanak a "chemtrail-hívők" által terjesztett jelenségekre...

A chemtrail-elmélet szerint "valakik" repülőgépekről vegyi anyagokkal permetezik a Földet és ezzel mérgezik az emberiséget. Az okok homályosak és vad találgatásokra épülnek, a jelenséget pedig a hívők a furcsa felhők formájából és a repülőgépek sokáig megmaradó kondenzcsíkjából vélik felismerni. Az elmélet tagadói szerint a hívek egyszerűen tájékozatlanok és buták, alapvető fizikai jelenségeket magyaráznak félre.

A kísérletek

A geoengineering-kutatások a globális felmelegedés problémájára szeretnének megoldást találni, méghozzá fizikai eszközökkel, nem pedig a káros anyagok kibocsájtásának mérséklésével vagy a folyamatok lehetséges visszafordításával.

A legtöbb nyilvánosságot kapott elméletek közé tartozik például az, hogy a levegő felesleges és káros szén-dioxid tartalmát a Föld felszíne alá kell valahogy pumpálni, vagy az, hogy telepítsünk óriási tükröket az űrbe, amelyek visszaverik majd a káros sugarakat.

Ugyanerre a logikára épül az a lehetséges megoldás is, hogy különböző anyagokat permeteznek szét a sztratoszférában, és így a légkörben keringő részecskék apró diszkógömbökként viselkedve szintén szétszórják, eloszlatják a Nap sugarait. A Föld ettől árnyékba borul és hűlni fog - így gyorsan megfékezhető a globális felmelegedés.

Mi benne az ijesztő?

Bizonyos kísérletek valóban elindultak: kis méretekben ugyan, de már vizsgálnák, hogy milyen hatással lehetnek például a kén-dioxidot tartalmazó felhők az éghajlatra. Ez pedig máris kínosan egybecseng a chemtrail-hívők állításaival, miszerint a levegőből mérgekkel permetezik az emberiséget.

Az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia, az NAS (National Academies of Sciences, Engineerin, and Medicine) először adott ki nyilvános jelentést ezeknek a koncepcióknak a vizsgálatáról. Azt állítják: még túlságosan kockázatos lenne ezek bevezetése, de kicsiben el lehetne kezdeni az ezekkel kapcsolatos kísérleteket, hogy vizsgálhassák az eredményeket. 

A tudóstársadalom másik része azonnal felháborodottan reagált a hírre:  azt állítják, hogy 1000 évre visszamenőleg kellene először vizsgálni a légkör változásainak hatásait, és az egész kérdéskörnek túlságosan veszélyes vonatkozásai lehetnek.

A sajtó nyilvánossága előtt folyó tudományos vitába beszállt a Science folyóirat szerkesztője, Marcia McNutt, aki korábban a US Geological Survey igazgatója volt, megszólalt Waleed Abdalati, a University of Colorado tudósa és a NASA egykori vezető kutatója, az akadémia elnöke, Ralph J. Ciccerone pedig jelentést kért az amerikai titkosszolgálatoktól.

A kontár kísérletek ugyanis felmérhetetlen erkölcsi és természeti károkat okozhatnak.

forrás: Scinece News, CBC News, The Guardian

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?