HARCÉL

Hidvéghi: Vonják vissza a migránsvízum tervét

A Fidesz-KDNP megválasztott európai parlamenti képviselői arra kaptak felhatalmazást a magyar választóktól, hogy mindent megtegyenek az Európai Parlamentben, Brüsszelben a bevándorlás megállításáért, az európai nemzetek jogainak a védelméért és a keresztény kultúra megóvásáért.
  • Szerző: ripost

Hidvéghi Balázs a Fidesz EP-képviselője hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette,

a Fidesz azt kezdeményezi, hogy a most felálló, új Európai Parlament vonja vissza a migránsvízum tervét.

Emlékeztetett arra, hogy a migránsvízummal meg akarják nyitni Európa kapuit több millió bevándorló előtt, akik gazdasági bevándorlók lennének.

Ez azt jelentené, hogy már az EU területén kívül, főkonzulátusokon és nagykövetségeken gyorsított és könnyített eljárásban adnának beutazási vízumot a bevándorlóknak az EU területére.

Ez a könnyített vízum kiadás mellőzné a biztonsági ellenőrzést és a menedékkérelmi eljárás sem folyna le.

Hidvéghi Balázs elmondta, a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy ha egy bevándorló megérkezett az EU területére, akkor szinte lehetetlen visszaküldeni az otthonába. Még akkor sem, ha kiderül, hogy nem jogosult a menekült státuszra.

Az, hogy mennyire komoly a bevándorláspárti erők szándéka a migránsvízum bevezetésére és a bevándorlás elősegítésére, mutatja az a folyamat, amely lezajlott ennek az ügynek a szavazásakor. A migránsvízumról szóló határozat először elbukott az Európai Parlamentben, nem kapta meg a szükséges többséget. Ezt követően

eljárásrendi kifogásokra hivatkozva gyakorlatilag visszaerőltették a napirendre és második nekifutásra végül is elfogadta az EP 2018 decemberében.   

Hidvéghi Balázs megjegyezte, a magyar baloldali ellenzéki képviselők a Gyurcsány-párt vezetésével - Molnár Csaba, Niedermüller Péter, Szanyi Tibor, Jávor Benedek - mind megszavazták a migránsvízum bevezetését.

"A mi célunk az, hogy Európát megvédjük a bevándorlástól, erre kaptunk erős felhatalmazást a magyar emberektől, ezért a Fidesz-KDNP képviselői kezdeményezni fogják, hogy az Európai Parlament vonja vissza a migránsvízum tervét" - hangsúlyozta Hidvéghi Balázs.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?