HARCÉL

Hatékony fellépést tervez a magyar kormány a terrorizmussal szemben

A keddi, több mint 30 halálos áldozatot követelő brüsszeli terrortámadás-sorozat óta Magyarországon is megemelték a terrorkészültséget, a kormány pedig intézkedéscsomag alkotásáról döntött.

Pintér Sándor belügyminiszter a csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a határőrizetbe a rendőrség és a honvédség alakulatait is bevonják, hisz fokozni kell a biztonsági intézkedéseket a keddi, brüsszeli merényletek miatt.

Ennek érdekében terrorizmus elleni komplex intézkedéscsomagot fogadtunk el

- jelentette be a miniszter.

A politikus elmondta: az Igazságügyi Minisztérium megkapta javaslataikat, amelyek alapján az ünnepek alatt elkészíti a szövegtervezetet. A Belügyminisztérium feladata lesz, hogy a parlamenti pártokkal előzetes egyeztetést folytasson, mert - mint Pintér Sándor elmondta - javaslatuk több eleme kétharmados támogatást igényel.

Áprilisra szeretnék elkészíteni a törvényjavaslatot, amelyhez a parlament soron kívüli eljárását kérik majd.

Pintér Sándor azt mondta: javaslataik között létszámot, eszközt, technikai fejlesztéseket kérnek. Továbbá a Terrorelhárítási Központ megerősítését, az információáramlás biztosítását szeretnék elérni. Utóbbi kapcsán elmondta, hogy a kormány döntött egy terrorelhárítási információs és bűnügyi központ létrehozásáról is.

A belügyminiszter beszámolt arról is, hogy tervezik egy olyan törvény megalkotását, amelyben előírnák, hogy a magánszolgáltatók biztosítsák a rendőrség és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által lefoglalt adatszolgáltató eszközök dekódolását.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes kókusztekercs receptje
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?