HARCÉL

Gyurcsányné hazudott és korrupt politikust alkalmazott

Az Origo.hu nemrégiben azt az ígéretet kapta a Demokratikus Koalíciótól, hogy megteszik a szükséges jogi lépéseket Jose Alberto Alves Pereira portugál szocialista képviselő alkalmazásának ügyét. A korrupcióval vádolt Pereirát Gyurcsányné foglalkoztatta brüsszeli csapatában.
  • Szerző: ripost

A portugál Szocialista Párt (PS) európai parlamenti küldöttségének (delegációvezetőjének) volt tanácsadója mintegy 20 ezer eurót lopott el a parlamenti látogatóktól, szerződéseket hamisított az előző uniós ciklusban, ami miatt nyomozást indított ellene a portugál rendőrség.

A brüsszeli szabályok szerint az uniós parlamenti alkalmazottak számára 10 év szolgálat után jár uniós nyugdíj, amire Pereira csak akkor lehetett jogosult, ha a mostani ciklus elején is folytatódik a szolgálata. Saját pártja számára bizonnyal terhessé vált személye, a DK azonban segített. Ezt a két hónapot Gyurcsányné alkalmazásában „töltötte le” a korrupt portugál, így megkaphatja a magas uniós nyugdíjat.

Néhány nem mellékes kérdésre egyelőre nincs válasz.

Először: milyen érdeke fűződött Dobrevnek, illetve a DK-s képviselőknek ahhoz, hogy egy korrupt képviselőt segítsenek? Hiszen éppen a DK politikusai vádolják folyamatosan korrupcióval a magyar kormányt.

Másodszor: az asszisztensként megnevezett portugál milyen munkát végezhetett, miben segíthette a DK-sokat? Két hónap alatt vélhetőleg a világon semmivel.

Harmadszor: milyen ellenszolgáltatást kaphatott (vagy kap) a brüsszeli DK-s csapat a szívességért?

Negyedszer: ígérete szerint kivizsgálta-e az esetet a DK? Ha igen, az néma csendben történhetett, ha nem, akkor miért hazudták, hogy meg fogják tenni?

Az ötödik kérdésre ellenben megvan a válasz: Jose Alberto Alves Pereira neve szeptember 2.-a óta már nem szerepel Gyurcsányné munkatársainak listáján. Éppen akkor tűnt el, amikor a portugál betöltötte a zsíros uniós nyugdíjhoz szükséges 10 szolgálati évet.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?