HARCÉL

Gyurcsányék miért alkalmaznak egy korrupt bürokratát Brüsszelben?

Gyurcsányék a lebukás után magyarázkodni kezdtek, azonban a szocialista tanácsadó szerződését a mai napig nem mondták fel, mondván, hogy az hamarosan lejár.
  • Szerző: RIPOST

A Fidesz választ vár arra, hogy Gyurcsányék miért alkalmaznak egy korrupt bürokratát Brüsszelben. 

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatóján elmondta: a hétvégén a sajtóból értesültek arról, hogy „Gyurcsányné európai parlamenti asszisztense egy korrupt portugál bürokrata”. Hozzátette: az „ellenzék élén álló Gyurcsányék” a lebukás után magyarázkodni kezdtek, azonban a szocialista tanácsadó szerződését a mai napig nem mondták fel, mondván, hogy az hamarosan lejár. A Fidesz-KDNP ezt felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja – jelentette ki.

Elmondta: „Gyurcsányné korrupt munkatársa” – akinek ügyében a portugál hatóságok nyomoznak – a gyanú szerint a Brüsszelbe látogató uniós állampolgároktól lopott el több millió forintnak megfelelő összeget úgy, hogy a pénzügyi költségek elszámolásakor egyebek mellett hivatalos iratokat manipulált és aláírásokat hamisított. Az aláírások meghamisítását az érintettek, többek között egy volt EP-képviselő is megerősítette – tette hozzá a Fidesz politikusa.

 Böröcz László azt mondta, a szocialista frakció ezek után kénytelen volt felfüggeszteni a tanácsadót a pénzügyi tevékenységek végzésétől, de továbbra is alkalmazták és brüsszeli üléseken is részt vett. Felhívta a figyelmet arra: a tanácsadó szerződése most nyáron járt volna le, de „Gyurcsányné rejtélyes okokból mégis felvette a saját stábjába”, bizalmi pozíciót és jól fizető állást ajánlva neki, a hírek szerint pont ugyanis ez a néhány hónap munkaviszony hiányzott neki az uniós nyugdíjhoz.

Kijelentette: a Fidesz egyértelmű választ vár arra, hogy miért alkalmaznak egy korrupt bürokratát Brüsszelben, miért nem mondanak fel neki azonnal, és valóban azért foglalkoztatják-e, hogy meglegyen az uniós nyugdíjhoz szükséges tízéves szolgálati ideje. „Mégis miféle piszkos alku állhat a háttérben?” – tette fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője.

Azt eddig is tudták – folytatta –, hogy a bevándorláspárti ellenzék pénzért és hatalomért bármire képes, például egy köztörvényes bűnöző kimentésére Magyarországon, de úgy látszik, ezt folytatják Brüsszelben is.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?