HARCÉL

Gyáva és alattomos Manfred Weber kampánya

Nem az első alkalom: az Európai Néppárt csúcsjelöltje úgy próbál balliberális támogatókat szerezni esetleges megválasztásához, hogy közben a Fideszbe próbál rugdosni. Budapesti látogatásakor ezt nem merte megtenni. A jellemgyengesége nem is kérdéses.

Weber nyilatkozata is szóba került abban az interjúban, amelyben Novák Katalin államtitkár, a magyar "Bölcsek Tanácsa" tárgyaló csapatának tagja válaszolt  a Magyar Nemzet kérdéseire.

Az államtitkár jelezte, hogy a Fidesz tárgyalódelegációja a tényeket bemutatva, terjedelmes dokumentumban tájékoztatja a nagyobbik kormánypárt politikáját és a magyar demokrácia helyzetét vizsgáló háromtagú európai néppárti bizottságot.

 

"A tárgyalódelegáció vezetőjeként levelet küldök az Európai Néppárt (EPP) által kijelölt három politikusnak, amelyben kezdeményezem a kapcsolatfelvételt, valamint

csatolunk a küldeményhez egy vaskos anyagot, hogy az általában felmerülő, általunk ismert témák mentén tényszerű tájékoztatást nyújtsunk"

- mondta Novák Katalin.

"A mi háromtagú csapatunknak a legfontosabb feladata, hogy a jövőre koncentráljunk, azt mérjük fel, hogy a május 26-i európai parlamenti választásokat követően milyen lehetőségei lesznek a Fidesznek, hol és hogyan tudjuk a leghatékonyabban képviselni a magyar emberek érdekeit, a kormány migrációval kapcsolatos álláspontját".

Az államtitkár reagált Manfred Weber az EPP frakcióvezetője, csúcsjelöltje pénteki nyilatkozatára is.

A német politikus péntek este a német közszolgálati televízióban azt mondta, hogy amennyiben a Fidesz szavazataival tudna csak bizottsági elnökké válni, akkor nem fogadná el a megbízatást.

Erről Novák Katalin úgy vélekedett, hogy nem tartja bölcs megközelítésnek, ha valaki önként lemondjon a neki felajánlott támogatásról.

Manfred Weber, ahogy sok minden mást, vélhetőleg ezt sem gondolta komolyan.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy Veronában tárgyalásokat folytatott Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettessel, belügyminiszterrel, Lorenzo Fontana családügyi miniszterrel, aki egyben a Liga főtitkár helyettese, valamint Giorgia Melonival, az Olaszország Fivérei – Nemzeti Szövetség (FdI-AN) elnökével.

A vezető olasz politikusok a magyar migrációs álláspontot, határvédelmet és családpolitikát példaértékűnek és Olaszország számára követendőnek tartják.

Olasz tárgyalópartnereink méltatták, hogy a migrációval szemben Magyarország lépett fel elsőként, és az első perctől kezdve kitartott a bevándorláspárti politikai erők támadásai ellenére is. Róma a magyar családpolitikát is mintának tekinti.

Az államtitkár szerint jó esély van rá, hogy ahogy Magyarországon a Fidesz, úgy Olaszországban a Liga kerüljön ki a legerősebb pártként a május 26-i választásból, valamint a Liga jobbközép szövetségesei, az FdI-AN és a Forza Italia is növeljék mandátumaik számát az EP-ben.

"Egyetértettünk abban, hogy most az EP-kampány a legfontosabb, az, hogy minél több embert vigyünk az urnák elé, és a megszerzett mandátumokkal minél jobban képviselni tudjuk a magyar és az olasz szavazók érdekeit:

megállítani az Európába irányuló tömeges bevándorlást, megerősíteni a kontinens külső határait, a belső határokat pedig nyitva tartani

- mondta Novák Katalin.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes kókusztekercs receptje
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?