HARCÉL

Gál Kinga: Sargentini szereptévesztésben szenved

Judith Sargentini láthatóan szereptévesztésben van, hiszen jelentéstevői feladata véget ért, de most, úgy látszik, magára akarja vállalni a bevándorláspárti ellenzék listavezetői szerepét - mondta a Magyar Hírlapnak Gál Kinga fideszes EP-képviselő.

A képviselő asszony a magyar kormány elleni brüsszeli tüntetéssel kapcsolatban mondott véleményt, a megmozduláson ugyanis magyar ellenzéki képviselők mellett Sargentini is felszólalt.

Hozzátette: A demokrácia játékszabályait, a választások eredményét elfogadni nem tudó bevándorláspárti ellenzék és európai szövetségeseik megrendelésére készült a végül csalással elfogadtatott Sargentini-jelentés.

Hangsúlyozta, a tüntetésen felszólalókat egyetlen dolog hozza össze egy közös listára, mégpedig az, hogy

mind a migránsokat akarják behozni Európába.

A politikus a keddi tüntetést a bevándorláspárti ellenzék kampányeseményének nevezte. Véleménye szerint a tüntetésen felszólalóknak az a baja a magyar kormánnyal, hogy az nem kér a migránsok betelepítéséből:

„nem leszünk bevándorláspártiak, akármekkora nyomást is gyakorolnak ránk”.

A demonstráción Sargentini mellett beszédet mondott Ujhelyi István (MSZP), Mester Barnabás (RED), Papp Roland (Párbeszéd), Németh Balázs (Momentum), Kendernay János (LMP) és Molnár Csaba (DK).

Az esemény érdektelenségbe fulladt, nagyjából százan vettek rajta részt.

Az Origo tudósítása szerint a rendezvényt szervező Radikális Európai Demokraták (RED) nevű tömörülés képviseletében felszólaló

Mester Barnabás a nemzeti öntudatot "beteg jelenségnek nevezte"

Később Sargentini is megszólalt, a Soros szervezeteivel közismerten jó viszonyt ápoló EP-jelentéstevő beszédében ismét a velük egy követ fújó ellenzékkel állt ki, illetve a magyar kormányt támadta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?